Connect with us

technokrata

Adobe Photoshop CS: bővített fényképezőgép-nyersfile támogatás

Laptop

Adobe Photoshop CS: bővített fényképezőgép-nyersfile támogatás

A bővítmény támogatatja a Fujifilm, a Kodak, a Leaf, a Leica, a Nikon, az Olympus, a Panasonic, a Pentax és a Sony számos új digitális fényképezőgépét.

Az Adobe bejelentette a Photoshop CS új bővítményét, amellyel további 14 digitális fényképezőgéphez nyújt nyersfile támogatást. Az Adobe honlapjáról ingyenesen letölthető Photoshop CS Camera Raw bővítmény a Photoshop CS beépített nyersfile funkciójára épül, és további vezető gyártók, így például a Fujifilm, a Kodak, a Leaf, a Leica, a Nikon, az Olympus, a Panasonic, a Pentax és a Sony digitális fényképezőgépeit támogatja.

Az új Photoshop bővítménnyel a felhasználók a digitális fényképezőgép képérzékelője által rögzített adatokat közvetlenül módosítva kiváló színárnyalatú, és maximális részletességű képeket állíthatnak elő. A nyersképekhez hozzáférve a fényképészek a JPEG-hez és TIFF-hez hasonló formátumokba való konvertálás előtt állíthatják be a fehéregyensúlyt, a telítettséget, és az élességet, ahelyett, hogy ezeket a döntéseket a fényképezőgép automatikus beállításaira bíznák.

A bővítmény megjelenésével a Photoshop CS nyers file-kezelő funkciója már több, mint 40 különböző fényképezőgép típust támogat, és segítségével a felhasználó könnyen módosíthatják a “digitális negatívokat”. A hivatásos fényképészek a nyersadatokat immár egyszerűen importálva és módosítva időt takaríthatnak meg, közben pedig növelhetik a művészi ráhatást. “Ezt a frissítést azért bocsátjuk ingyenesen ügyfeleink rendelkezésére, hogy a Photoshop a nyersfájl rögzítés választott platformjaként megvethesse lábát.” – mondta Bryan Lamkin, az Adobe alelnöke.

Az átalakított file-böngésző segítségével egyszerű rendezés és sorozatkorrekció céljából a felhasználók megtekinthetik a rögzített nyersfelvételek bélyegnézeteit és nagyított előképeit. A 16 bites képek támogatása a fényképészek számára az optimális képminőség lehetőségét biztosítja, mivel az állományok elmentésénél a rétegeket érintetlenül hagyja. A Photoshop CS bővítmény kezelőfelülete most már továbbfejlesztett kalibrációs kezelőszerveket és lehetőséget is tartalmaz, hogy az egyes fényképezőgépekhez egyéni színprofilokat hozzunk létre, illetve mentsünk el.

Az újonnan támogatott fényképezőgépek közé a következők tartoznak: Fujifilm FinePix F700, FinePix S5000 Z és FinePix S7000 Z; Kodak DCS 720x, DCS760 és DCS14n; Leaf Valeo 22; Leica Digilux 2, Nikon D2H, Olympus C-5060 Zoom és E-1; Panasonic DMC-LC1; Pentax *ist D; és Sony DSC-F828. A bővítmény a Mac OS X 10.2.4 és újabb, a Microsoft Windows 2000 (3. szervizcsomag) és a Windows XP operációs rendszert futtató Photoshop CS ügyfeleket támogatja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák