Connect with us

technokrata

A Xerox bemutatta új generációs DocuTech technológiáját

Laptop

A Xerox bemutatta új generációs DocuTech technológiáját

A Xerox bemutatta a Xerox DocuTech 100 és a Xerox DocuTech 120 típusú nyomtatóit, annak a 400 millió dolláros beruházásnak az első eredményeit, melynek célja az új generációs, nagyteljesítményű fekete-fehér digitális nyomtatók kifejlesztése volt.

A két termék megalkotásával a Xerox az igény szerinti nyomtatási piacon meglévő vezető helyzetének további javítására törekszik. Ez a piac 1990-ben, az első Xerox DocuTech rendszer bevezetésével jött létre.

Az új DocuTech berendezéseket – amelyek minden bizonnyal áttörést hoznak a Xerox számára – új technológia alapján fejlesztették ki. A termékek az ofszet nyomtatás kiegészítésére digitális alternatívát kínálnak, egyúttal a professzionális felhasználók számára többletbevétel elérését teszik lehetővé. A nyomtatókat gyorsnyomdák, központi másolószolgálatok illetve nagyvállalatok számára tervezték, azaz olyan felhasználóknak, akik rendszeresen állítanak elő különféle jelentéseket, kiadványokat, s emellett minden nap nagy mennyiségben másolnak és nyomtatnak. Ezeket a feladatokat a DocuTech berendezések rövid megtérüléssel, gyorsan, a változó adatok feldolgozása mellett az ofszet nyomtatással azonos minőségben végzik el.

Ezen rendszerek a nyomtatási iparágban nemcsak a nyomtatási minőséget, a termelékenységet, az egyszerű használatot és a megbízhatóságot tekintve mértékadók, de egy teljesen új, ˝középkategóriás˝ termékcsoportot hoztak létre, amely olyan nyomtatási és kiadói teljesítményt garantál, amely eddig csak nagy kapacitású berendezésekkel volt elérhető.

˝Piackutatási eredményeink jelentős rést mutatnak a piacon az alsó és felső kategóriás nyomtatók között, ez megnehezíti, hogy nyereségessé tegyük a közepes mennyiségű és összetettségű nyomtatási feladatok elvégzését. Az új DocuTech 100 és DocuTech 120 berendezések az elsők, melyek betöltik ezt a rést, hiszen sokkal fejlettebbek, és jóval nagyobb teljesítményre képesek, mint az ún. egyszerű berendezések, de a professzionális gépeknél alacsonyabb áron˝ – mondta Charles E. Pesko, a CAP Ventures ügyvezető igazgatója. ˝Ezek a középkategóriás berendezések elérhetővé teszik a fénymásoló üzletekben és a vállalaton belüli nyomtató részlegekben egy olyan új technológia alkalmazását, amely által kiaknázhatóvá válnak az üzleti lehetőségek, és javítható a költséghatékonyság˝.

A Xerox forradalmi újítású DocuColor iGen3 Digitális nyomdagéphez kifejlesztett technológiai elemeket használó DocuTech nyomtató-másolók innovatív moduláris szerkezetre épülnek. A már létező digitális nyomtatókkal összehasonlítva az új DocuTech termékek 40 százalékkal kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaznak, mely lerövidíti az esetleges szervizelési időt és növeli a megbízhatóságot.

˝Reméljük, hogy ez az új generációs berendezés hasonló eredményeket ér el a fekete-fehér nyomtatásban, mint amilyet a DocuColor iGen3 a színes nyomtatás területén. Célunk, hogy bővítsük a Xerox és ügyfelei üzleti lehetőségeit a fekete-fehér nyomtatás – jelenleg még az ofszet technológia által uralt – piacán˝ – jelentette ki Kelemen György, a Xerox Magyarország nyomdaipari üzletágának vezetője.

A DocuTech 100-as berendezés 100 lap/perc, míg a DocuTech 120, 120 lap/perc sebességgel nyomtat, illetve másol, új sebességi rekordot állítva fel a digitális másolók számára. A berendezések átlagosan havi 500 ezer oldal nyomtatására/fénymásolására alkalmasak, de ellenőrzött, egyenletes használat mellett ez a mennyiség havonta akár 700 ezer oldal is lehet. Környezetbarát termékek, mivel a nem mérgező száraz tintapatronnak köszönhetően nem termelnek veszélyes hulladékot, mindezek mellett zajkibocsátásuk az egyéb digitális termékek zajszintjének csak a negyede.

Ipari referenciaértékek felállítása
Az új technológiával működő DocuTech 100 és 120-as berendezések 300 szabadalmat tartalmaznak, s felhasználóiknak az alábbi újdonságokat nyújtják:
-A legjobb fekete-fehér képminőség. A DocuTech gépek az első olyan fekete-fehér termékek, amelyek az iGen3 SmartPress Imaging technológiát alkalmazzák, így kiváló fekete-fehér képminőséget nyújtanak a szabadalmaztatott, úgynevezett non-contact eljárás segítségével.
-A jelenleg beszerezhető legjobb szkenner. Kizárólag az új DocuTech-ek tudják egyszerre szkennelni egy lap mindkét oldalát, ezzel is növelve a munka termelékenységét és megbízhatóságát. A kettős szkennelő fej segítségével a piacon jelenleg létező leggyorsabb és legjobb minőségű szkennelést lehet elvégezni, percenként 120 oldal sebességgel, 600×600 dpi-s felbontással.
-Az első, beépített DVD/CD olvasóval és CD íróval ellátott nyomtató-másoló. Ennek köszönhetően a nyomtatás közvetlenül a CD-ről is elvégezhető, és a nyomtatási folyamat részeként a CD-n automatikusan archiválhatjuk a megfelelő dokumentumokat.

A fejlesztés célja a teljesítménynövelés
Az iGen3 SmartPress Imagining technológia alkalmazása mellett a Xerox egyéb iGen3 fejlesztéseket is beépített a DocuTech termékekbe. Ezekre példa a SmartPress Paper Handling, amely három különálló légrendszert – egy por elszívót egy légvágót, és egy vákuum adagolófejet – alkalmaz azért, hogy a papír mozgatása ne okozza a gép idő előtti elhasználódását; valamint a SmartPress Sentry, amely folyamatosan figyeli és korrigálja a képminőséget a minél jobb eredmény és megbízhatóság érdekében.

A DocuTech páratlan képminőségéhez hozzájárul az az ellenőrző rendszer, amely másodpercenkénti 750.000 regisztrációs számítással a papírt akár az emberi haj átmérőjének nyolcadrészével is képes igazítani. A gép belsejébe épített tisztító rendszer eltávolítja a por és mindazon szennyeződések 99,96 százalékát, amelyek ronthatnák a nyomtatás minőségét és megrövidíthetnék a gép alkatrészeinek élettartamát.

A rendszer további előnye, hogy használóinak csak egy interfész működését kell megérteniük a nyomtatás és a fénymásolás elvégzéséhez. A DocuTech integrált vezérlője, mely támogatja a legáltalánosabb nyomtatási- és fájl-formátumokat, az a DocuSP rendszer, amely 28-féle nagyteljesítményű Xerox nyomtatóval kompatibilis, ezzel lehetővé válik a munkák elosztása több nyomtató között

Mint minden Xerox nyomtatórendszer, a két DocuTech is lehetőséget nyújt többféle papír kiválasztására, ezen felül különféle adagolási és kötészeti lehetőségeket kínál. A nyolc programozható tálca 11.600 lapot (maximális méret: 310×470 mm) képes tárolni, a papír súlya 56-216 g/m2 lehet. A Xerox széles választékot nyújt – a DocuTech rendszerekre kifejlesztett – különböző célra felhasználható papír termékekből és egyéb különleges médiákból, mint pl. az önátíró papír, a fólia, öntapadó anyagok stb.

Hozzáférhetőség
A DocuTech 100 és 120 rendszerekre 2004. február 1-jétől vesznek fel rendeléseket a Xerox közvetlen értékesítési képviselői, kizárólagos forgalmazói, a rendszerek felállítása pedig márciusban kezdődik. Magyarországon megtekinthetők lesznek március 24-25-én, a Xerox Magyarország Kft. ˝Innovate ‘04˝ elnevezésű rendezvényén.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom