Connect with us

technokrata

Megjelent a Games X Copy – PC-s játékok másolása legálisan?

Laptop

Megjelent a Games X Copy – PC-s játékok másolása legálisan?

A 321 Studios, mely korábbi alkalmazásaival lehetővé tette a DVD-filmek írható DVD-re másolását, most a PC-s játékokra ˝vetette ki a hálóját˝.

A 321 Studios történetével többször foglalkoztunk már a Terminalon: a fejlesztők olyan szoftvert adtak ki kezeik közül, mellyel lehetővé vált a DVD-s filmek lemásolása. Ugyan a 321 Studios közlése szerint ezt egyáltalán nem törvénytelen célok érdekében fejlesztették ki (csak az emberek biztonsági másolat készítéséhez fűződő jogait akarják biztosítani az alkalmazással), a megjelenést követően nem sokkal mégis beperelték a nagyobb filmkiadók a céget. A vállalat immáron több mint 6 hónapja vár az ítéletre, ám a történtek a további fejlesztésektől nem vette el a kedvét: a 321 Studios a napokban egy, a fenti szoftverhez hasonló programot jelentett be.

A Games X Copy lehetővé teszi, hogy a PC tulajdonosok bármely játékukról biztonsági másolatot készítsenek – akár CD-re, akár DVD-re, akár merevlemezre. Julia Bishop-Cross, a cég szóvivője szerint az alkalmazás annak a szülői igénynek a kielégítésére született meg, mely biztonságban szeretné tudni a gyermekeinek megvásárolt adathordozók tartalmát abban az esetben is, ha az eredeti korong netán tönkremenne.

Bishop-Cross elmondása szerint nem számítanak arra, hogy megismétlődik a DVD-k kapcsán fennálló helyzet. A 321 szerint a Games X Copy legális szolgáltatást nyújt a játékot tartalmazó korongok backupjára. Az amerikai játékipari szövetség egyelőre nem kommentálta a történteket, ám az, hogy az USA-beli cégeknek évente 3 milliárd dolláros bevételkiesést jelentő kalózkodáshoz ez az alkalmazás is hozzá fog járulni, nem kétséges. Mindazonáltal a Windows-os környezetben futtatható Games X Copy már kapható, mintegy 60 dolláros áron.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák