Connect with us

Hirdetés

technokrata

A német pénzügyminisztérium a Linuxot választotta

Laptop

A német pénzügyminisztérium a Linuxot választotta

Habár az SCO folyamatosan igyekszik elrettenteni a Linux új felhasználóit az operációs rendszer használatától, ez nem különösebben gátolja meg az OS terjedését. A napokban a német pénzügyminisztérium egyik részlege váltott Linuxra.

Az IBM közlése szerint a minisztérium közalkalmazottak bérezéséért felelős részlege (mely egyben némely adótípus kezelésében is érintett) két nagy mainframe számítógépet vásárolt a Kék Óriástól – mindkettőn (az IBM operációs rendszere mellett) Linux fut. Sandra Dressel, az amerikai vállalat egyik szóvivője közölte, hogy ezek a komputerek 30 (a Sun Microsystems és a Fujitsu Siemens által gyártott) számítógépet váltanak fel, melyek működése UNIX-ra alapult.

Nem ez az első eset, amikor Németországban nagyobb szervezetek a Linux mellett tették le a garast. Tavaly májusban például a Windows és a nyíltforrású operációs rendszer fej-fej mellett haladva küzdött azért, hogy München városvezetése döntsön. A német város közigazgatása végül a pingvines OS-t választotta, annak ellenére, hogy a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer személyes varázsát is bevetette a szerződés megszerzése érdekében.

Az öreg kontinensen egyébként az összes vállalati és kormányzati asztali számítógép 90 százaléka Windows-t futtat, de a nagyobb nyereségszinttel kecsegtető szerverpiac már jóval árnyaltabb képet mutat; a Linux itt jelentősebb szerepet vívott ki magának az elmúlt két évben. Napjainkban a Nyugat-Európában értékesített számítógépek 15 százalékán fut ez utóbbi operációs rendszer.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés