Connect with us

technokrata

A német pénzügyminisztérium a Linuxot választotta

Laptop

A német pénzügyminisztérium a Linuxot választotta

Habár az SCO folyamatosan igyekszik elrettenteni a Linux új felhasználóit az operációs rendszer használatától, ez nem különösebben gátolja meg az OS terjedését. A napokban a német pénzügyminisztérium egyik részlege váltott Linuxra.

Az IBM közlése szerint a minisztérium közalkalmazottak bérezéséért felelős részlege (mely egyben némely adótípus kezelésében is érintett) két nagy mainframe számítógépet vásárolt a Kék Óriástól – mindkettőn (az IBM operációs rendszere mellett) Linux fut. Sandra Dressel, az amerikai vállalat egyik szóvivője közölte, hogy ezek a komputerek 30 (a Sun Microsystems és a Fujitsu Siemens által gyártott) számítógépet váltanak fel, melyek működése UNIX-ra alapult.

Nem ez az első eset, amikor Németországban nagyobb szervezetek a Linux mellett tették le a garast. Tavaly májusban például a Windows és a nyíltforrású operációs rendszer fej-fej mellett haladva küzdött azért, hogy München városvezetése döntsön. A német város közigazgatása végül a pingvines OS-t választotta, annak ellenére, hogy a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer személyes varázsát is bevetette a szerződés megszerzése érdekében.

Az öreg kontinensen egyébként az összes vállalati és kormányzati asztali számítógép 90 százaléka Windows-t futtat, de a nagyobb nyereségszinttel kecsegtető szerverpiac már jóval árnyaltabb képet mutat; a Linux itt jelentősebb szerepet vívott ki magának az elmúlt két évben. Napjainkban a Nyugat-Európában értékesített számítógépek 15 százalékán fut ez utóbbi operációs rendszer.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp