Connect with us

Újabb fejlemények az SCO-Linux párharcban – már 5 milliárd a tét

Laptop

Újabb fejlemények az SCO-Linux párharcban – már 5 milliárd a tét

Az SCO már 5 milliárd dollárt akar az IBM-től, újabb vádakra hivatkozva.

Mielőtt Salt Lake City-ben megkezdődött volna a Kerületi Bíróság előtti meghallgatás a múlt hét végén, az SCO kiegészítette korábbi keresetét, melyet az IBM ellen nyújtott be. További két indítékkal toldotta meg a beadványát, mindkettőért újabb 1-1 milliárd dolláros kártérítést követelve a Kék Óriástól. Ezzel a két újabb igénnyel immáron 5 milliárd dollárt szeretne az SCO azért bevasalni, mert (szerinte) az IBM jogtalanul osztotta meg az előbbi birtokában levő UNIX-os jogokat a Linux-világgal.

Az újabb vádak között szerepel az IBM-nek az a döntése is, miszerint annak ellenére folytatta UNIX és UNIX-rokon (értsd: linuxos) termékeinek a forgalmazását, hogy az SCO megszüntette a Kék Óriás UNIX-licencét. A szoftvercég egyébként a 2.4x, a 2.5x és a 2.6x linux-kerneleket tartja üzletmenetére sértőnek, az SCO szerint ezek az aktuálisan használt rendszermagok (is) tartalmaznak olyan részleteket saját UNIX-os forráskódjából, melyek előzetes megegyezés nélkül kerültek bele a magba.

Az IBM egyik szóvivője úgy vélte, hogy az új követelések illetve a kereskedelmi titokról való lemondás az SCO pozíciójának gyengeségét mutatja. ˝Az SCO ominózus szerzői jogi vádja csupán egy vesztét érző ellenfél újabb próbálkozása. […] Az IBM továbbra is úgy tartja, hogy az (SCO) vádjai minden alapot nélkülöznek […] és továbbra is érvényt kíván szerezni ellenkeresetének.˝ – áll a nemrég kiadott hivatalos közleményben.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom