Connect with us

technokrata

Megszüntette a Vodafone ellen zajló eljárást a GVH

Laptop

Megszüntette a Vodafone ellen zajló eljárást a GVH

A GVH versenytanácsa jogsértés hiányában megszüntette a Vodafone Magyarország Rt. elleni eljárását, melyet a GPRS adatletöltés korlátozásával kapcsolatban indított.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) annak kivizsgálására indított versenyfelügyeleti eljárást a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Rt. ellen, hogy nevezett az általa nyújtott GPRS alapú Internet-szolgáltatás esetén alkalmazott, 2003. március 15-én bevezetett adatletöltési korlátozással kapcsolatban a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított-e.

A GVH versenytanácsa az eljárást – jogsértés hiányában – megszüntette. Egyrészt a fogyasztó által megkötött szerződés feltételeiből (és a vállalkozás által nyújtott tájékoztatásból) a fogyasztó számára ki kellett derülnie annak, hogy a vállalatot megilleti az egyoldalú szerződésmódosítás joga. Másrészt a lefolytatott vizsgálat nem tárt fel olyan adatot, amely alapján azt lehetett volna megállapítani, hogy a vállalkozás az annak bevezetését (2003. III. 15.) megelőzően megkötött szerződésekre is alkalmazta volna az adatforgalmi korlátozást.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp