Connect with us

technokrata

Megjelent a KDE 3.2

Laptop

Megjelent a KDE 3.2

A KDE Project kiadta a K Desktop Environment legújabb, 3.2-es változatát, mely számos frissítést és többezer javítást tartalmaz.

A nyíltforrású linuxokhoz és UNIX-hoz grafikus kezelői felületet biztosító csomag a Gnome alternatívája; a 3.2-es változat közel egy éves erőfeszítés eredményeként születethetett meg. A fejlesztők bejelentése szerint a Konqueror böngésző, melynek alapmotorja az Apple Safari browserével közös, sokat profitált az együttműködésből. Ezek közül néhányat érdemes külön is kiemelni: a megújított böngésző például gyorsabban tölti be és jeleníti meg a weboldalakat valamint a webszabványokat is jobban támogatja.

Szintén a 3.2-es változat előnye, hogy a FreeDesktops.org-ról származó standardokat is nagyobb mértékben támogatja, mint előde; ennek következtében megnőtt a nem KDE-s alkalmazásokkal való kompatibilitás. Továbbfejlődött a konfigurációs rendszer (példaként a KDE Kiosk környezetkezelő rendszert lehet felhozni), illetve magában a kezelői felületben is történtek finomítások, így újnak mondható a Plastik névre keresztelt kinézet megjelenése is.

A szoftver támogatja a Microsoft RDP-jét, azaz a Remote Desktop Protocolját; melynek eredményeként megvalósítható a platformokon átívelő desktop-megosztás. Új alkalmazások is megjelentek, mint például a JuK nevű zenelejátszó, a Kopete azonnali üzenőkliens, a KWallet jelszavak és webes űrlapadatok eltárolásához, de említeni lehet a KGpg titkosító eszközt is. Ezenfelül közel 10 ezer hibajelentést is megvizsgáltak, valamint hozzávetőleg 2000 olyan felhasználói kérelmet, melyek az alkalmazáscsomag funkcióbeli bővítésére vonatkoztak.

A szoftver szabadon letölthető a KDE weboldaláról. Az érdeklődők 42 különböző nyelven szerezhetik be a kitet (további 32 nyelven részleges fordítás érhető el).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák