Connect with us

technokrata

A Panasonic PT-AE500 az igazi nagy mozivászon élményét hozza el otthonunkba

Laptop

A Panasonic PT-AE500 az igazi nagy mozivászon élményét hozza el otthonunkba

A Panasonic új PT-AE500 projektorának kiváló képfelbontása a filmszínházak képminőségét idézi.

Az új modell innovatív technológiái között találjuk a nagy felbontású szélesképernyős LCD paneleket, a mozi minőségű képet biztosító integrált áramkört, a teljes 10-bites képfeldolgozást és digitális gammakorrekciót, valamint az új ˝Smooth Screen˝ technológiát. Ezekből az újításokból több a Panasonic saját kutatásainak és fejlesztéseinek eredményeképp valósult meg a cég olyan kutatóbázisain, mint például a kaliforniai Hollywoodban található Panasonic Hollywood Laboratory, ahol a filmgyártás legkiválóbb színkémikusai vettek részt a PT-AE500 modell páratlan színhűségének megvalósításában. A PT-AE500 projektor 2004 januárjától kapható bruttó 649.900 Ft-os ajánlott kiskereskedelmi áron.

A PT-AE500 kivételesen éles és részletes képének titka a nagy felbontású (1280×720 pixel) szélesképernyős LCD panel. Az LCD panelben alkalmazott háromrétegű RGB szerkezet megközelítően 2,76 milliónyi hasznos képpontot eredményez. E kivételesen nagy felbontás gyönyörűen valósághű és részletes képet garantál, így az olyan csúcsminőségű forrásokból eredő képjeleket is képes tökéletesen megjeleníteni, mint a digitális HD földi vagy műholdas műsorszolgáltatás. A kifejezetten a nagy képfelbontású LCD panelekhez kifejlesztett objektív 850 lumen fényerővel és 1300:1 kontrasztaránnyal bír.

Ed Wolff, a Panasonic Display Group elnökhelyettese elmondta: ˝A PT-AE500 kivételes képességekkel rendelkezik. Mintegy 100 colos (254 centiméter) átlóméretű 16:9 képet képes kivetíteni egészen kis, 3,05 méter, távolságról. Az újonnan kifejlesztett ˝Cinema Works˝ kép-áramkör az eddig csak a csúcsminőségű professzionális projektorokban használt technológia alkalmazásával készült. Ezzel az újítással a mozik hangulatát és képminőségét valósíthatjuk meg otthonunkban˝.

Az csúcsteljesítményű áramkör mellett a PT-AE500 új, rendkívül csendes ventilátora is figyelemreméltó. Az iker ventilátorlapát alacsony zajszintet, mindössze 27dB, és kisebb fényveszteséget garantál. A projektor HDCP kompatibilis DVI bemenetei a DVD és más digitális források jeleinek közvetlen fogadását teszik lehetővé. A komponens video bemenetekkel a progresszív mintavételezésű DVD lejátszók képének tökéletes visszaadását biztosítják, míg a PC bemeneti csatlakozóhoz számítógép és videojáték terminálok illeszthetőek. A PT-AE500 ezeken kívül kompozit video, Euroscart és S-Video csatlakozókkal is el van látva. A trigger terminál segítségével a motoros vetítővászon vezérlése a készülék ki-be kapcsolásával is megoldható.

További szolgáltatások:
-Függőleges és vízszintes trapéztorzítás kiegyenlítés a torzulásmentes képért.
-˝Smooth screen˝ technológia a ˝csirkehálós˝ kép elkerülésére – a hagyományos LCD projektorokra jellemző, képpontokat elválasztó fekete rácsminta az AE500 esetében szinte láthatatlan köszönhetően a Panasonic által kifejlesztett egyedülálló technológiának.
-2058 képminőség-beállítási lehetőség, amelyekkel a kontrasztot, fényerőt és gammaszintet hat különböző képmegjelenítési üzemmódban állíthatjuk.
-Intelligens projektor AI rendszer, amely valós időben és automatikusan állítja a lámpa fényerejét, hogy az a kép karakterisztikájának leginkább megfeleljen.
-Progresszív mintavételezésű 3/2 filmtovábbítás: automatikusan észleli, ha a bemeneti képjel filmes forrásból származik, és kiválasztja az optimális progresszív képfeldolgozási módszert. Így az eredeti kép hű megjelenítését garantálja.
-Méretek: 280x85x278,5 milliméter Tömeg: 2,9 kilogrammSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle