Connect with us

Az Intel bemutatta nagy volmenű, 90 nanométeres gyártási eljárással készülő Pentium 4 processzorait

Laptop

Az Intel bemutatta nagy volmenű, 90 nanométeres gyártási eljárással készülő Pentium 4 processzorait

Az Intel négy legújabb processzora a vállalat ágazatvezető, nagy volumenű, 90 nanométeres gyártási eljárásával készül.

Az új processzorok korábban Prescott kódnéven váltak ismertté. E termékeket is figyelembe véve az Intel hat új asztali gépes lapkával jelenik meg, melyek még kiemelkedőbb teljesítmény nyújtanak a PC-felhasználók – köztük a mainstream-felhasználók, az üzletemberek, a számítógépes játékok rajongói és a nagy teljesítményre igényt tartó felhasználók – számára.

˝Az új gyártási technológia és a számos architekturális fejlesztés révén továbbra is olyan termékekkel tudjuk ellátni a végfelhasználókat, amelyek a digitális eszközök széles körével képesek kapcsolatot teremteni˝ – jelentette ki Bill Siu, az Intel asztali számítógépes platformokért felelős csoport-alelnöke. ˝Ezek a processzorok gyorsabb válaszidőt biztosítanak napjaink üzleti és otthoni alkalmazásainak futtatásakor, és elegendő kapacitással rendelkeznek a jövő új technológiáinak támogatásához˝.

Az Intel 90 nanométeres technológiája (egy méter=egymilliárd nanométer) az ágazat legfejlettebb, kizárólag 300 milliméter átmérőjű szilíciumlemezekre épülő félvezetőgyártási eljárása. Az új eljárás során nagy teljesítményű, alacsony feszültségű tranzisztorokat, feszített szilíciumot, nagysebességű réz átkötéseket és alacsony k-együtthatójú dielektrikumokat használnak. Az ágazatban az Intel integrálja elsőként a felsorolt technológiákat egyazon gyártási eljárásba.

A 90 nanométeres gyártási eljárással készülő Intel Pentium 4 processzorok megőrzik a Hyper-Threading (HT) technológia párhuzamos feladatvégzési (multitasking) képességeit, és új jellemzőket is kínálnak: például továbbfejlesztett Intel NetBurst mikroarchitektúrát, megnövelt, 1 MB-os L2 gyorsítótárat és 13 új utasítást.

Az Intel asztali gépes processzorcsaládja támogatja a modern irodai környezet és a digitális otthon kialakítását
Az Intel HT-technológiát támogató Intel Pentium 4 processzorcsalád nagy teljesítményigényű alkalmazások futtatása esetén is stabil működést garantál, nagyszerű használati élményhez juttatja az otthoni és üzleti felhasználókat. Lehetővé teszi például, hogy az otthoni felhasználó játékfuttatás közben kódolja audió- vagy videóanyagait, tömörítse képeit vagy különleges effektusokat hozzon létre. E processzorok használata esetén egy vállalat informatikusai az üzleti folyamatok minimális zavarása mellett végezhetik el a különböző háttérfeladatokat (pl. folyamatos vírusellenőrzést, vagy párhuzamos kódolást és tömörítést).

A 90 nanométeres eljárással készülő négy új processzor mellett az Intel bemutatta asztali gépes processzorcsaládjának új tagját: a 0,13 mikronos gyártási technológiára épülő, HT-technológiára felkészített, 3,4 GHz-es Intel Pentium 4 processzort.

Rendkívüli teljesítmény a játékfuttatáshoz
Az Intel tovább növelte a HT-technológiát támogató, 3,4 GHz-es Pentium 4 processzor Extreme Edition változatának sebességét. Ez a 0,13 mikronos gyártási eljárásra épülő, 2 MB-os lapkába ágyazott L3 gyorsítótárral ellátott processzor a nagy teljesítményigényű játékok szerelmeseinek és a professzionális számítógép felhasználók számára készült. A megcélzott felhasználói csoport tagjai most még lenyűgözőbb élményre számíthatnak a PC-teljesítményt végletekig feszítő alkalmazások futtatásakor.

A SPEC CPU 2000 benchmark szerint a HT-technológiát támogató, 3,4 GHz-es Intel Pentium 4 processzor nyújtja az asztali gépes processzorok közül a legmagasabb teljesítményt. A győztes rendszer 1666 SPECint_base2000 és 1546 SPECfp_base2000 pontszámot ért el a teljesítményteszten.

Az Intel máris megkezdte az új processzorok ˝dobozos˝ változatainak szállítását a rendszerintegrátorok hivatalos Intel-disztribútorai számára. A 90 nanométeres gyártási eljárással készült, HT-technológiát támogató, 3,4 GHz-es Intel Pentium 4 processzorokat tartalmazó OEM-rendszerek 2004 első negyedévének későbbi szakaszában jelennek meg az üzletek polcain.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő