Connect with us

Hirdetés

technokrata

Morpheus 4 – internetes telefonbeszélgetés és zeneletöltés

Laptop

Morpheus 4 – internetes telefonbeszélgetés és zeneletöltés

A Streamcast Networks megjelentette a Morpheus legújabb változatát, mellyel már gyakorlatilag majdnem mindegyik fontosabb file-cserélő hálózathoz hozzá lehet csatlakozni. Extra a VoIP támogatása, illetve az antivírus funkciók megléte.

A peer to peer file-csere éllovasa felhasználószám tekintetében egyértelműen a Kazaa, a többiek jóval szerényebb ˝ügyfélkörrel˝ rendelkeznek. A Morpheus-t fejlesztő Streamcast Networks ezen kíván most változtatni azzal, hogy a szoftver négyes változatával hozzáférhető lesz a Kazaa, iMesh, eDonkey, Overnet, Grokster, Gnutella, LimeWire és a G2 alkalmazásokat használók hálózatai is.

Ez egyébként az első ilyen lépés a peer to peer piacon, hiszen a különböző hálózatokhoz csatlakozó programok legtöbbje nem képes egyetlen másik felhasználói csoporthoz való hozzáférést sem biztosítani. A Streamcast Networks ezzel a húzással bizonyára javíthat valamicskét a ˝piaci részesedésén˝. Emellett a négyes verzió sikeréhez hozzájárulhat a VoIP technológia, azaz az internetes hangátvitel támogatása is. Ennek révén a Morpheus-t használók szóban cseveghetnek egymással a Világhálón keresztül, megspórolva ezzel a telefonköltségeket.

A bárki számára szabadon letölthető alkalmazás teljesen spyware-mentes, ígéri a Streamcast. A fejlesztők emellett fontosnak tartották kihangsúlyozni, hogy az alkalmazás egyrészt figyel a felhasználó magánszférájának tiszteletben tartására is, másrészt vírusellenes funkciókkal is rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés