Connect with us

Hirdetés

technokrata

Invitel: módosított hívásdíjak és általános szerződési feltételek

Laptop

Invitel: módosított hívásdíjak és általános szerződési feltételek

Az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. a telefonszolgáltatás igénybevételét szabályozó Általános Szerződési Feltételeit (ÁSzF), és ezen keresztül az előfizetői szolgáltatások igénybevételének feltételeit tartalmazó előfizetői szerződések tartalmát 2004. március 1-jétől módosítja.

Az előfizetői szerződések módosítását az Invitel Rt. a 2004. január 1-jével hatályba lépő, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvényben, az elektronikus hírközlési előfizetői szerződésekre és azok megkötésére vonatkozó részletes szabályokról szóló 16/2003. (XII.27.) IHM rendeletben, illetve az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosító kijelzés és hívásátirányítás szabályairól kiadott 226/2003 (XII.13.) Korm. rendeletben foglaltakra tekintettel hajtja végre.

Az Invitel Rt. a 7. és 8. pontban foglaltakat a hatóság által jóváhagyott referenciaajánlatban, illetve a társszolgáltatókkal megkötött hálózati szerződéseiben foglaltaknak megfelelően, azok hatálybalépésének napjától kezdődően nyújtja, amelyről a szolgáltató előfizetőit előzetesen tájékoztatni fogja.

Az Általános Szerződési Feltételekkel együtt az Invitel szolgáltatásainak díjtételei 2004. március 1-jétől szintén megváltoznak. A részletes díjtájékoztató 2004. február első hetében az Invitel Rt. szolgáltatási területein kiadott napilapokban jelenik meg, illetve megtekinthető az ügyfélszolgálati irodákban is.

Az Általános Szerződési Feltételek főbb változtatásai az alábbiak:

  • 1. Egyetemes szolgáltatásnak tekintendő az Internet elérése, melyet az ÁSzF II. fejezet 1.1. pont (6) bekezdés fogalom-meghatározása tartalmaz.
  • 2. Az ÁSzF III. fejezet 4.4. pont értelmében a szolgáltatót szerződéskötési kötelezettség terheli az egyetemes szolgáltatási szerződésben meghatározott területen állandó lakhellyel, székhellyel, telephellyel rendelkező felhasználóknak ilyen irányú igénye esetén, felhasználónként egy hozzáférés biztosítására.
  • 3. Az ÁSzF VII. fejezet 1.1. pont szerint amennyiben a szolgáltató az előfizetői szerződést az ÁSzF módosításával egyoldalúan módosítja, az nem eredményezheti a szerződés feltételeinek lényeges módosítását – kivéve, ha azt jogszabály vagy más elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály másként nem rendeli. A szolgáltató köteles a módosítást megelőzően 30 nappal az előfizetőket sajtóban közzétett hirdetmény útján értesíteni.
  • 4. Új rendelkezése a módosuló jogszabályoknak, így az ÁSzF VII. fejezetének is az, hogy a szolgáltató egyoldalú szerződésmódosítása esetén az előfizető az értesítést követő 8 napon belül jogosult a szerződést azonnali hatállyal felmondani. Ha a változás az előfizetőre nézve hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, a felmondás joga határozatlan időre szóló szerződés esetén 15 napon belül gyakorolható.
  • 5. Az ÁSzF VIII. fejezet 2.1. pontja tartalmazza a szolgáltatás szolgálati okból történő szünetelésének feltételeit. Eszerint a szünetelést megelőzően 15 nappal írásban, sajtóközlemény útján kell az előfizetőket értesíteni a szünetelésről, amely naptári hónaponként az egy napot nem haladhatja meg.
  • 6. A X. fejezet 1.2. pontja szabályozza a szolgáltató felmondásának eseteit. Díjtartozás esetén a szolgáltató 30 napos felmondási idővel mondhatja fel az előfizetői szerződést, amennyiben az írásban küldött két fizetési felszólításban megjelölt határidőben sem egyenlíti ki az előfizető számlatartozását.
  • 7. Az ÁSzF XVIII. fejezetének 1-3. pontjai a közvetítőválasztással kapcsolatos szabályokat tartalmazzák. Az előfizetőnek közvetítőválasztásra előválasztás, illetve hívásonkénti előtétválasztás útján, a helyi telefonhálózat valamennyi hívásviszonylatában, beleértve az internet hívásviszonylatot is, lehetősége van.
  • 8. Az ÁSzF XVIII. fejezetének 4. pontja a számhordozás szolgáltatás biztosításának feltételeit tartalmazza. Az előfizetői hozzáférést nyújtó szolgáltató köteles előfizetője számára biztosítani, hogy megtarthassa kapcsolási számát, ha az előfizető a felhasználás helyének megváltoztatása nélkül előfizetői hozzáférést nyújtó szolgáltatót változtat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés