Connect with us

technokrata

Egyetemes Távközlési Támogatási Alap: pénz a távközlési szolgáltatóktól

Laptop

Egyetemes Távközlési Támogatási Alap: pénz a távközlési szolgáltatóktól

Kötelező adatszolgáltatás a Nemzeti Hírközlési Hatóság részére az Egyetemes Távközlési Támogatási Alapba (ETTA) fizetendő hozzájárulással kapcsolatban.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) felhívta a hivatalnál bejelentett szolgáltatók figyelmét, hogy – az Egyetemes Távközlési Támogatási Alapba fizetendő hozzájárulás és a teljesíthető támogatás mértékéről, illetőleg meghatározásának módjáról szóló 4/2002.(I.26.) MeHVM rendelet rendelkezései szerint – az Egyetemes Távközlési Támogatási Alap (ETTA) díjának megállapításához a 2003. évi távközlési szolgáltatásból származó árbevételük előzetes adatait 2004. február 28-áig küldjék meg a hatóság részére. Az auditált éves beszámolón alapuló 2003. évi távközlési szolgáltatásból származó – az összes NHH-nál bejelentett szolgáltatás utáni – árbevételük mértékét pedig 2004. június 10-ig kell a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz eljuttatniuk.

Egyetemes Távközlési Támogatási Alap (ETTA)
Az egyetemes szolgáltatás biztosításának alapvető célja, hogy a hírközlési szolgáltatások egy meghatározott köréhez mindenki elérhető áron juthasson hozzá, és ezáltal részesüljön az információs társadalom már megvalósult és potenciális lehetőségeiből. Az egyetemes szolgáltatás hatékony kialakítása több szempontból, de mindenekelőtt az esélyegyenlőség biztosítása céljából alapvető fontosságú. Ennek érdekében az egyetemes szolgáltatást végző társaságok az előfizetők részére egy kedvezményes és egy normál díjcsomagot kötelesek kialakítani. A két díjcsomag havi előfizetési díja közti különbözet azonban többletterhet ró a szolgáltatóra, melyet a távközlési szolgáltatók befizetéseiből létrehozott és fenntartott támogatási alapból lehet kompenzálni. Az ETTA-t a regisztrált távközlési szolgáltatók éves árbevételük jogszabályban meghatározott hányadával kötelesek feltölteni – ehhez szükségesek az NHH-nak eljuttatott bevallások.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák