Connect with us

Több mint 6.000 szoftverbevallás érkezett a BSA kampányában

Laptop

Több mint 6.000 szoftverbevallás érkezett a BSA kampányában

A BSA (Business Software Alliance) Magyarország Szoftverbevallás elnevezésű, 2003. november 1. és 2004. január 15. között meghirdetett országos kampánya során több mint 6.000 kitöltött szoftverbevallási nyomtatvány érkezett a szervezethez.

A BSA (Business Software Alliance) Magyarország Szoftverbevallás elnevezésű, 2003. november 1. és 2004. január 15. között meghirdetett országos kampányának célja az volt, hogy tudatosítsa az üzleti szoftverfelhasználókban a szoftverek jogtisztaságának fontosságát, valamint hogy támogatást és felvilágosítást adjon a jogtiszta szoftverek használatával, a szoftvergazdálkodási gyakorlat kialakításával kapcsolatban. Továbbá fel kívánta hívni a felhasználók figyelmét, hogy a hatékony szoftvergazdálkodás kialakításával tovább csökkenthetőek a vállalatok esetleges illegális szoftverhasználatból adódó jogi és pénzügyi kockázatai.

A Szoftverbevallás kampányra eddig több mint 6.000 szoftverbevallási nyomtatvány érkezett, valamint a számtalan érdeklődő telefon és e-mail is jelzi, hogy szükség van továbbra is a BSA hasonló kampányaira. A kitöltött szoftverbevallási nyomtatványokat postai és online módon lehetett a szervezethez eljuttatni, a tapasztalatok alapján a postai úton történő beküldés dominált.

„A 2003. évi Szoftverbevallásnak és az ehhez kapcsolódó felvilágosító tevékenységünknek köszönhetően úgy érezzük, hogy Magyarország (45%) közelebb került az Európai Unió jelenleg átlag 38 százalékos szoftverillegalitási mutatójához.” – mondta Sebők Erzsébet, a BSA Magyarország főtitkára.

A szoftverbevallás nyomtatványt beküldők részére a BSA Magyarország folyamatosan postázza a BSA Magyarország Szoftvertanúsítványát, mely igazolja, hogy az adott szervezet elvégezte a 2003. évi Szoftverbevallással kapcsolatos teendőit.

A BSA Magyarország az üzleti szféra szereplői mellett a közigazgatási szervezeteknél, önkormányzatoknál is meghirdette a Szoftverbevallás kampányát.

“A Szoftverbevallás kampánnyal célunk az volt, ahogy ezt a kampány névválasztása is mutatja, hogy a vállalkozások számára a szoftvergazdálkodás ugyanolyan rendszeres és tudatos tevékenység legyen, mint egyéb más vállalati eszköz nyilvántartása és ellenőrzése. Törekedni fogunk arra, hogy az elkövetkezendő években a gazdálkodó szervezeteknél elterjedt és elfogadott gyakorlat legyen a hatékony szoftvergazdálkodás megteremtéséhez és folyamatos „karbantartásához” szükséges feladatok elvégzése.” – mondta Dr. Ormós Zoltán, a BSA jogi képviselője.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő