Connect with us

Hirdetés

technokrata

Falba építhető új Ethernet kapcsoló a 3Comtól

Laptop

Falba építhető új Ethernet kapcsoló a 3Comtól

A 3Com bemutatta IntelliJack NJ220 kapcsolóját, a falba építhető 4 portos vezérelt Ethernet kapcsoló termékcsalád legújabb tagját.

A korábban Network Jack név alatt forgalmazott biztonságos és praktikus kapcsolócsaláddal a 3Com forradalmasította a standard vezetékes kapcsolók piacát. A tervezés során a 3Com a hálózat biztonsági szempontokat helyezte előtérbe: az egyedülálló IntelliJack azzal vívta ki a piac elismerését, hogy illeszkedik a standard fali csatlakozókhoz, mindemellett segítségével az egyszerű fali csatlakozók 4 portos Ethernet kapcsolóvá konvertálhatók anélkül, hogy új kábel fektetése válna szükségessé.

Az új NJ220-as modell olyan menedzselhető kapcsoló, mely a biztonságon és az intelligens vezérlésen alapul, elősegítve a jobb hálózati hozzáférés ellenőrzést és ideális konvergált hálózatokhoz, ahol Internet Protocolon alapuló (IP) telefóniát futtatnak. A modell jellemzője az IEEE 802.1X hálózati login szabványt támogató, port alapú hálózati hozzáférés-ellenőrzés és az IEEE 802.1Q virtuális helyi hálózati (VLAN) támogatás. A modell helymeghatározó tulajdonsága elősegíti, hogy a központi vezérlő a gyorsabb hálózati hibaelhárítás érdekében felismerje a port fizikai elhelyezkedését.

A 3Com IntelliJack kapcsoló-családja az egyetlen, olyan egyedülálló falba építhető Ethernet kapcsoló, amely azonnal megnégyszerezi a portok számát, mindeközben – korunk konvergált hálózati elvárásai szerint – a legfejlettebb biztonsági és menedzselhetőségi funkciókat nyújtja. A felhasználók az új kábelek lefektetési költségeinek töredékéért készíthetik fel informatikai infrastruktúrájukat az olyan új alkalmazásokra mint az IP telefónia és videó konferencia rendszer.

Az új modell egyéb tulajdonságai az IntelliJack családmodelljei révén már ismerek a felhasználók előtt. Ezek közül néhány: kompatibilitás az IEEE 802.3af Power over Ethernet (PoE) standardokkal, PoE áram továbbítás olyan kompatíbilis downstream eszközre, mint a telefon vagy videó megfigyelő kamera, valamint a fejlett forgalom priorizálási rendszer. Az IntelliJack NJ220-as kapcsolóval az IT menedzserek számára lehetőség nyílik további csatlakozási pontok költségtakarékos létrehozására, oly módon, hogy minden egyéni kapcsolat szintjén továbbra is ellenőrzés alatt tarthassák azokat.

Integrált biztonság
A 3Com az IntelliJack NJ220 kapcsoló a 802.1X és a MAC cím szűrőnek köszönhetően elérhető a legkifinomultabb hálózati biztonság. A 802.1X felhatalmazással, kizárólag a jogosultsággal bíró felhasználók és információk juthatnak át a hálózaton. A MAC szűrőrendszer a 802.1X természetes alkatrésze, mely az IT menedzserek számára megadja a lehetőséget, hogy engedjék vagy pedig elutasítsák a MAC címjegyzéken alapuló információ áramlást, melyet az NJ 220-as speciális portra vagy portokra küldtek.

Egyedülálló, díjnyertes, falba építhető kapcsoló
Az IntelliJack NJ220-as kapcsoló az először 2001-ben bemutatott 3Com falba építhető kapcsoló családjának negyedik terméke. Minden modellt úgy terveztek, hogy megfeleljen a amerikai szabványnak, azaz, hogy illeszkedjen a 1,75×2,80 colos fali csatlakozó aljzathoz. A letisztult és formatervezett designnal rendelkező kapcsolót közvetlenül a falba csatlakoztatva a végfelhasználónál installálják. Az asztali modellekkel összehasonlítva, az IntelliJack kapcsolók fizikailag is nagyobb biztonságot garantálnak, kevésbé feltűnőek, mint a szabadon álló kapcsolók vagy hubok, emellett nem lehet őket szétkapcsolni vagy ellopni. 2003-ban az NJ90 NetworkJack modell elnyerte a Legjobb Interoperációs Vállalati Hálózati Infrastruktúra címet, a NetWorld + Interop minősítését.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés