Connect with us

technokrata

DMC-LC50 és LC70: új Panasonic digitális fényképezőgépek LEICA objektívvel

Laptop

DMC-LC50 és LC70: új Panasonic digitális fényképezőgépek LEICA objektívvel

A Panasonic bemutatta a LUMIX termékcsalád két új tagját: a 4 megapixeles DMC-LC70 és a 3,2 megapixeles DMC-LC50 digitális fényképezőgépet.

Az új DMC-FX1/FX5 modellek nemcsak kiváló képeket készítenek, de kézreálló, elegánsan kompakt megjelenésükkel a szemet is gyönyörködtetik.

Az elismert Venus áramkörös LSI-nek köszönhetően a DMC-LC70/LC50 rendkívül gyors reakcióidővel rendelkeznek. A lecsökkentett készenléti idő, a rövid késleltetési idő (csupán 0,1 másodperc a kioldógomb és a fényképkészítés között eltelt idő), valamint a két kép közötti szünet lerövidítése rendkívül gyors fényképezést garantál. A ˝Mega Burst˝ sorozatkép funkció segítségével kiemelkedően gyorsan készíthettünk sorozatfelvételeket.

A DMC-LC70/LC50 modellek másik nagy előnye a rendkívül kis energiaigény, ami az elemek sokkal hosszabb élettartamát hozza magával (a tartozékként mellékelt elemekkel a DMC-LC70 320 fotót, míg a DMC-LC50 160 képet tud készíteni).

A DMC-LC70/LC50 egyik hasznos szolgáltatása, hogy a keresőben (az LCD kijelzőn is látható) hasznos információkat láthatunk a vízszintes / függőleges tájoláshoz, valamint egy blokkdiagram segítségével tájékoztatást kapunk a kép fényerő-eloszlásáról. A DMC-LC70/LC50 modellek sikerét a stílusos megjelenés és a kiemelkedő teljesítmény együttes jelenléte garantálja.

4,vagy 3,2 megapixeles CCD a kiváló minőségű képekért
A DMC-LC70 4 megapixeles és a DMC-LC50 3,2 megapixeles képfelbontó-képességű CCD-i alkalmasak a legapróbb fény és színárnyalatok érzékelésére is, így a képek tűélesek, míg a színek természetesen élénkek lesznek.

F2.8 LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív háromszoros optikai zoommal
A DMC-LC70/LC50 modellek új generációs LEICA DC VARIO-ELMARIT objektíve igazi teljesítménynövekedést biztosít. Ez a kompakt, nagy fényerejű optika hét lencséből áll hat csoportba rendezve, amelyből három aszferikus kiképzésű. A lencsék többrétegű bevonatának köszönhetően csökken a felületi tükrözés, így javul a kép tisztasága, valamint megszűnik a szellemkép képződés és a fényvisszaverődés problémája. Ez a kiváló optika képes a fényt a maga természetes tisztaságában eljuttatni a CCD-hez, ezáltal a leképzett kép természethű, árnyalt és valósághű maradhat. A háromszoros zoommal szerelt objektív megfelel egy 35 milliméteres kamerához alkalmazott 35-105 milliméteres objektívnek.

Venus áramkörös LSI
A Panasonic fejlett digitális technológiái lehetővé tették egy olyan képfeldolgozó áramkör kifejlesztését is, amely képes a képminőség javítására és gyorsítja a képfeldolgozás sebességét, mialatt 50 százalékkal növeli az átlós képfelbontást, és simább széleket produkál. A gyors képfeldolgozás egyben a képek közvetlenül egymás után történő készítését is lehetővé teszi, mivel így nem kell megvárnunk, míg az egyes képek az adathordozó kártyán rögzítésre kerülnek.

Hosszú élettartamú elemek
A DMC-LC70 modell két AA-méretű Ni-MH újratölthető elemével (a töltő is tartozék) akár 320 képet is készíthetünk, míg a DMC-LC50 két AA-méretű alkáli eleme 160 fénykép elkészítését teszi lehetővé. Amennyiben ennél is töbre vágyunk, a DMC-LC50-hez külön megvásárolhatóan elérhető a két AA-méretű Ni-MH újratölthető elem és a töltő.

MEGA BURST sorozatképek készítése
A DMC-LC50 modell MEGA BURST sorozatkép üzemmódja akár nyolc teljes méretű kép készítését is lehetővé teszi, és mindezt a rendkívüli gyors, másodpercenként 3,5 képkocka sebességgel. Ezzel a funkcióval bármilyen fényképezési alkalomra gyorsan reagálhatunk, ráérünk később kiválogatni a jó képeket és törölni a kevésbé jól sikerülteket. A hagyományos fényképezőgépekkel ellentétben nem pazaroljuk el a filmet. A gyors egymásutáni fényképkészítés különösen mozgó objektumok fotózásánál hasznos.

Egyedülálló kijelzési lehetőségek a keresőben (és az LCD-n): iránymutató rácsvonalak és valós idejű blokkdiagram
A DMC-LC70/LC50 modellek egyedülálló szolgáltatásokkal könnyítik meg dolgunkat és bővítik lehetőségeinket fényképezés közben. A keresőben a vízszintes és függőleges tájoláshoz láthatunk irányvonalakat, míg a valós idejű blokkdiagram segít az expozíciós beállítások ellenőrzésében. A DMC-LC50 modellnél a rácsvonalak az LCD kijelzőn jelennek meg.

Mozgóképek és rövid animációk készítése
A DMC-LC70/LC50 mindegyike alkalmas mozgóképek rögzítésére. Másodpercenként 30 vagy 10 képkocka sebességű mozgóképet is készíthetünk QVGA formátumban (320×240 pixel). A felvétel hosszát csak a memóriakártya kapacitása határozza meg. A DMC-LC70 rövid animáció funkciójával akár 100 kockányi anyag is rögzíthető MOV fájlformátumban (QVGA: 320×240 pixel). Ez 10 másodpercen keresztül másodpercenként 10 képet, vagy 20 másodpercen át 5 kép/másodpercet jelent Természetesen a mozgóképek és rövid animációk készítésénél sem kell lemondanunk a fényképekhez alkalmazott fejlett technológiákról.

Gyönyörű képek bárhol, bármikor a könnyedén használható üzemmód választó tárcsával
Ezzel az üzemmód választó gombbal kilenc különböző, előre beállított, expozíciós variáció közül választhat: makró, tájkép, éjszakai arckép, arckép; ezen kívül a normál, gazdaságos, film, visszajátszás és az egyszerűsített üzemmódok is rendelkezésre állnak. Ezek a beállítási módok automatikusan kiválasztják a körülményeknek legjobban megfelelő beállításokat. A gazdaságos üzemmód választása után az LCD kijelző automatikusan kikapcsol, ha 15 másodpercig nem használjuk a gépet, vagy a vaku töltődik, így az elemek is sokkal tovább bírják.

Egyéb szolgáltatások a fényképezés öröméért
-Színeffektusok a tónusok egyéni ízlés szerinti beállításához (meleg, hideg, FF)
-Nagy fényerejű 1,5 colos, 114.000 pixel felbontású színes LCD
-AF aktiváló, amellyel egy bizonyos távolságra fókuszálhatjuk a gépet (LC70).

A Magyarországon áprilisban forgalomba kerülő két fényképezőgép közül a DMC-LC50 84.900 forintba, a DMC-LC70 pedig 109.900 forintba fog kerülni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp