Connect with us

DMC-FX1 és FX5: új kompakt Panasonic digitális fényképezőgépek

Laptop

DMC-FX1 és FX5: új kompakt Panasonic digitális fényképezőgépek

A Panasonic bemutatta a LUMIX termékcsalád két új tagját: a 3 megapixeles DMC-FX1 és a 4 megapixeles DMC-FX5 digitális fényképezőgépet.

Az új DMC-FX1/FX5 modellek nemcsak kiváló képeket készítenek, de keskeny és elegánsan stílusos megjelenésükkel, valamint könnyű alumínium ötvözet vázukkal a szemet is elkápráztatják.

A LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív segítségével a DMC-FX1/FX5 a filmes fényképezőgépekével egyenrangú képeket képesek készíteni. A Panasonic a világon elsőként alkalmazott optikai képstabilizátort (O.I.S.) a kompakt kamerákhoz. A képstabilizátor megszűnteti a kiváltképp kedvezőtlen fényviszonyoknál és makrofotózásnál előforduló, kézremegésből származó torzulásokat.

Az elismert Venus áramkörös LSI-nek köszönhetően a DMC-FX1/FX5 rendkívül gyors reakcióidővel rendelkeznek. A lecsökkentett készenléti idő, a rövid késleltetési idő (csupán 0,1 másodperc a kioldógomb és a fényképkészítés között eltelt idő), valamint a két kép közötti szünet lerövidítése rendkívül gyors fényképezést garantál. A ˝Mega Burst˝ sorozatkép funkció segítségével kiemelkedően gyors egyásutáni képek készíthetőek.

A DMC-FX1/FX5 egyik hasznos szolgáltatása, hogy a keresőben (az LCD kijelzőn is látható) hasznos információkat láthatunk a vízszintes / függőleges tájoláshoz, valamint egy blokkdiagram segítségével tájékoztatást kapunk a kép fényerő-eloszlásáról. Ez a funkció természetesen kívánság szerint ki és bekapcsolható.
Az elsősorban fiatal, húszas és harmincas éveiben járó, vásárlókat célzó DMC-FX1/FX5 modellek sikerese ötvözik a stílusos megjelenést és a kiemelkedő teljesítményt.

3 megapixeles CCD a kiváló minőségű képért
A DMC-FX1 3 megapixeles és a DMC-FX5 4 megapixeles képfelbontó-képességű CCD-i képesek a legapróbb fény és színárnyalatokat is érzékelni, így a képek tűélesek és természetesen élénkek lesznek.

F2.8 LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív háromszoros optikai zoommal
A DMC-F1X/FX5 modellek új generációs LEICA DC VARIO-ELMARIT objektíve igazi teljesítménynövekedést biztosít. Ez a kompakt, nagy fényerejű optika hét lencséből áll hat csoportba rendezve, amelyből három aszferikus kiképzésű. A lencsék többrétegű bevonatának köszönhetően csökken a felületi tükrözés és a szellemkép-képződés, így javul a kép tisztasága, valamint megszűnik a szellemkép képződés és a fényvisszaverődés problémája. Ez a kiváló optika képes a fényt tisztán eljuttatni a CCD házba, ezáltal a leképzett kép tiszta, árnyalt és valósághű maradhat. A háromszoros zoommal szerelt objektív megfelel egy 35 milliméteres kamerához alkalmazott 35-105 milliméteres objektívnek.

Az optikai képstabilizátor (O.I.S.) segítségével még gyenge fényviszonyok mellett is kiküszöbölhető a kéz remegése
A Panasonic elsőként alkalmazott optikai képstabilizátort a kompakt fényképezőgépekhez, mivel tisztában van azzal, hogy a kézremegés okozta képtorzítás intenzívebben jelentkezik makrofelvételek készítésénél és gyenge fényviszonyok mellett történő fotózásnál. A Panasonic videokameráknál alkalmazott technológiák felhasználásával a DMC-FX1/FX5 optikai képstabilizátora csökkenti a képremegés mértékét még a kioldógomb lenyomásakor is, így tiszta és éles képeket nyerhetünk.

Egy új üzemmód alkalmazásával a képstabilizátor lencséje mindig a középpontban marad a kioldógomb lenyomása előtt. Amikor a kioldógombot lenyomjuk a képstabilizátor lencse elmozdul és a torzítás-kompenzáló funkció aktiválódik Mivel ebben az üzemmódban a képstabilizátor lencse folyamatosan és minden irányban maximális helytartalékkal rendelkezik, maximális képstabilizáció érhető el. Ezenelül, ez az üzemmód biztosítja, hogy a lencse középső felülete a lehető legjobban érvényesüljön, ezáltal a lencseszélen áteresztett kép okozta torzítás a minimálisra csökkenjen.

A Mega optikai képstabilizátor a különleges fényviszonyok mellett történő fényképezésnél is segít. Ilyen például az alacsony zársebességgel készített éjszakai felvétel, amikor a mozgást szeretnénk érzékeltetni, vagy a panoráma funkcióval törekszünk ugyanezt az effektust elérni.

Venus áramkörös LSI
A Panasonic fejlett digitális technológiái lehetővé tették egy olyan képfeldolgozó áramkör kifejlesztését is, amely képes a képminőség javítására és gyorsítja a képfeldolgozás sebességét, mialatt 50 százalékkal növeli az átlós képfelbontást és simább széleket produkál. A gyors képfeldolgozás egyben a képek közvetlenül egymás után történő készítését is lehetővé teszi, mivel így nem kell megvárnunk, míg az egyes képek az adathordozó kártyán rögzítésre kerülnek.

MEGA BURST sorozatképek készítése
A DMC-FX1/FX5 modellek MEGA BURST sorozatkép üzemmódja akár nyolc teljes méretű kép készítését is lehetővé teszi, és mindezt a rendkívüli gyors, másodpercenként négy kép sebességgel. Ezzel a funkcióval bármilyen fényképezési alkalomra gyorsan reagálhatunk, ráérünk később kiválogatni a jó képeket és törölni a kevésbé jól sikerülteket. A hagyományos fényképezőgépekkel ellentétben nem pazaroljuk el a filmet. A gyors egymásutáni fényképkészítés különösen mozgó objektumok fotózásánál hasznos.

Egyedülállóan remegésmentes önarckép üzemmód
Ez az üzemmód kimondottan önarcképek készítéséhez lett kifejlesztve. Az optikai képstabilizátor automatikusan működésbe lép, hogy az egy kézzel tartott fényképezőgépekre jellemző remegést kiküszöbölje. A képélesség-tartomány a kar átlagos hosszához lett igazítva (30-70 centiméter). A vaku fényereje is ehhez a távolsághoz igazodik, a kép elrendezése megegyezik a portrénál alkalmazottal.

Manuálisan állítható fehéregyensúly az optimális színképzéshez
A DMC-FX1/FX5 modellek lehetővé teszik a fehéregyensúly manuális beállítását. Amennyiben nem találjuk kielégítőnek az automatikusan beállított fehéregyensúllyal készült kép színeit 300 Kelvines lépésenként plusz-mínusz 1.500 Kelvin határig beállíthatjuk azt az optimális bőrszín eléréséhez. Ezzel a kézi beállítási lehetőséggel nagyszerű portrékat készíthetünk például a lemenő nap vörös sugarainál a színek szándékos eltúlzásával, de használhatjuk ezt a lehetőséget a kék égbolt színének gazdagítására is.

Egyedülálló kijelzési lehetőségek a keresőben (és az LCD-n): irányvonalak és valós idejű blokkdiagram
A DMC-FX1/FX5 modellek egyedülálló szolgáltatásokkal könnyítik meg dolgunkat és bővítik lehetőségeinket fényképezés közben. A keresőben a vízszintes és függőleges tájoláshoz láthatunk irányvonalakat, míg a valós idejű blokkdiagram segít az expozíciós beállítások ellenőrzésében.

Mozgóképek és rövid animációk készítése
A DMC-FX1/FX5 alkalmas mozgóképek és rövid animációk rögzítésére is. Másodpercenként akár 30 képkocka sebességű mozgóképet is készíthetünk (ez megegyezik a TV képváltási frekvenciájával) QVGA formátumban (320×240 pixel). A felvétel hosszát csak a memóriakártya kapacitása határozza meg. A rövid animáció funkcióval akár 100 kockányi anyag is rögzíthető MOV fájlformátumban (QVGA: 320×240 pixel). Ez 10 másodpercen keresztül másodpercenként 10 képet, vagy 20 másodpercen át 5 kép/másodpercet jelent. Természetesen a mozgóképek és rövid animációk készítésénél sem kell lemondanunk a fényképekhez alkalmazott fejlett technológiákról.

Gyönyörű képek bárhol, bármikor az üzemmód választó tárcsával
Ezzel az üzemmód választó gombbal kilenc különböző, előre beállított, expozíciós variáció közül választhat: makró, tájkép, éjszakai arckép, arckép; ezen kívül a normál, film, visszajátszás és az egyszerűsített üzemmódok is rendelkezésre állnak. Ezek a beállítási módok automatikusan kiválasztják a körülményeknek legjobban megfelelő beállításokat. Az egyszerű üzemmód rendelkezik a legkevesebb menüponttal, így kezdők számára is ideális minőségű fényképeket biztosít. Például, ez az üzemmód segít kiválasztani az e-mail vagy nagyított papírméretnek megfelelő beállításokat anélkül, hogy a megfelelő pixel számot ismernénk.

Ultrakönnyű és elegáns alumínium öntvény váz
A DMC-FX1/FX5 váza teljes mértékben alumínium ötvözetből készül, így rendkívül könnyűvé, ugyanakkor kivételesen erőssé vált. A fényképezőgép-ház színei országonként változóan a következők: az DMC-FX1 pezsgő ezüst, azúrkék, spanyol vörös, karibi narancs, és montana zöld, míg a DMC-FX5 euró ezüst, északi kék és beaujolais vörös.

Egyéb szolgáltatások a fényképezés öröméért
-Színeffektusok a tónusok egyéni ízlés szerinti beállításához (meleg, hideg, FF)
-Nagy fényerejű 2 colos, 114.000 pixel felbontású színes LCD
-Üzemmód választó tárcsa: makro, sport, panoráma, éjszakai portré, portré, automata expozíció AE, A/S/M, mozgókép, lejátszás
-HDTV üzemmód (képméretarány: 16:9, 1.920×1.080 pixel) szintén rendelkezésre áll a 4:3 képméretarány mellettSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom