Connect with us

Ingyen Lindows P2P-en keresztül

Laptop

Ingyen Lindows P2P-en keresztül

A linuxok között egyedi színt képviselő Lindows ingyen letölthető lesz az Internetről.

Operációs rendszer, melyet nem kell telepíteni, mégis működőképes? Még tavaly nyáron számoltunk be a Lindows ezen fejlesztéséről, mely azokat a felhasználókat célozta meg, akik nem szeretnének bajlódni az OS konfigurálásával, illetve akik nem akarják eltávolítani már használt operációs rendszerüket egy másik kedvéért. A LindowsCD (LindowsLive) akkori bejelentésekor mindenki számára ingyenes volt, aki már megvette a LindowsOS 4.0-s változatát (aki csak a lemezre vágyott, annak 30 dollárt kellett leszurkolnia érte); a korongon egyébként ennek a szoftvernek az összepréselt változata található. Ezenfelül a következők kerültek fel a CD-re: Microsoft kompatibilis üzleti alkalmazások, az MP3 multimédiás támogatása, s a Real Audio és a Flash is képviselteti magát a kompakt lemezen.

A napokban azonban Michael Robertson, a Lindows vezérigazgatója közölte, hogy immáron mindenki számára ingyenesen elérhető az operációs rendszer – Interneten keresztül. Robertson a következőképp indokolta a döntést: ˝Nem, nem vesztettük el az eszünket. Arról van szó, hogy ki akarjuk használni a peer to peer előnyét üzletmenetünk számára.˝ A vezérigazgató kifejtette, hogy több mint 100 ezer dollárt kellett belefektetniük a szoftver CD-n való kiadásába és a saját szerverekről való letöltéshez szükséges sávszélesség biztosításába, ami költség szinte teljes egészében megspórolható lett volna, ha a kezdetektől Interneten keresztül terjesztik a LindowsLive-t.

˝Azzal, hogy lehetővé tesszük az embereknek a LindowsLive P2P hálózatokról való letöltését – ahelyett, hogy ezt a szervereinkről tennék -, remélhetőleg le tudjuk szorítani a költségeket. Ugyanakkor ennek a lépésnek a megtételével internetezők millióinak válik elérhetővé az operációs rendszer, gyakorlatilag minimális költséggel. Azt reméljük, hogy aki kipróbálja és megkedveli a szoftvert, az egyéb termékeket és szolgáltatásokat fog venni, mint például a CNR-t (click and run), webszűrést, antivírus szoftvereket vagy néhányat a sok Click-N-Buy játékaink és programjaink közül.˝ – vázolta fel az üzleti stratégiát Robertson.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő