Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen Lindows P2P-en keresztül

Laptop

Ingyen Lindows P2P-en keresztül

A linuxok között egyedi színt képviselő Lindows ingyen letölthető lesz az Internetről.

Operációs rendszer, melyet nem kell telepíteni, mégis működőképes? Még tavaly nyáron számoltunk be a Lindows ezen fejlesztéséről, mely azokat a felhasználókat célozta meg, akik nem szeretnének bajlódni az OS konfigurálásával, illetve akik nem akarják eltávolítani már használt operációs rendszerüket egy másik kedvéért. A LindowsCD (LindowsLive) akkori bejelentésekor mindenki számára ingyenes volt, aki már megvette a LindowsOS 4.0-s változatát (aki csak a lemezre vágyott, annak 30 dollárt kellett leszurkolnia érte); a korongon egyébként ennek a szoftvernek az összepréselt változata található. Ezenfelül a következők kerültek fel a CD-re: Microsoft kompatibilis üzleti alkalmazások, az MP3 multimédiás támogatása, s a Real Audio és a Flash is képviselteti magát a kompakt lemezen.

A napokban azonban Michael Robertson, a Lindows vezérigazgatója közölte, hogy immáron mindenki számára ingyenesen elérhető az operációs rendszer – Interneten keresztül. Robertson a következőképp indokolta a döntést: ˝Nem, nem vesztettük el az eszünket. Arról van szó, hogy ki akarjuk használni a peer to peer előnyét üzletmenetünk számára.˝ A vezérigazgató kifejtette, hogy több mint 100 ezer dollárt kellett belefektetniük a szoftver CD-n való kiadásába és a saját szerverekről való letöltéshez szükséges sávszélesség biztosításába, ami költség szinte teljes egészében megspórolható lett volna, ha a kezdetektől Interneten keresztül terjesztik a LindowsLive-t.

˝Azzal, hogy lehetővé tesszük az embereknek a LindowsLive P2P hálózatokról való letöltését – ahelyett, hogy ezt a szervereinkről tennék -, remélhetőleg le tudjuk szorítani a költségeket. Ugyanakkor ennek a lépésnek a megtételével internetezők millióinak válik elérhetővé az operációs rendszer, gyakorlatilag minimális költséggel. Azt reméljük, hogy aki kipróbálja és megkedveli a szoftvert, az egyéb termékeket és szolgáltatásokat fog venni, mint például a CNR-t (click and run), webszűrést, antivírus szoftvereket vagy néhányat a sok Click-N-Buy játékaink és programjaink közül.˝ – vázolta fel az üzleti stratégiát Robertson.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés