Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson Magyarország: nemzetközi projektek 2003-ban

Laptop

Ericsson Magyarország: nemzetközi projektek 2003-ban

Az Ericsson Magyarország szakemberei több projektet folytattak a világ számos pontján.

Egyiptom
A Vodafone Egypt az Ericssont választotta a Vodafone live! szolgáltatást működtető, kulcsrakész GPRS, MMS, MML és azonnali üzenetkezelési megoldások szállítására és telepítésére. A feladat egy teljesen új IP struktúrán alapuló GPRS/MMS/MML/WAP Gateway, Billing Gateway és IMPS megvalósítása és integrálása volt – egy ütemben – a meglévő hálózati struktúrába. A projekt tartalmazott egy demorendszert is, amelyet a magyar, lengyel és horvát Ericsson munkatársai rekordidőnek számító 3 hét alatt állítottak munkába.

Az Ericsson Magyarország mérnökei a projektmenedzsmentért, a megvalósításért, a rendszerintegrációért és a támogatásért voltak felelősek. A megrendelői megoldások és az értékesítés-támogatás területén dolgozó lengyel szakemberek tervezték a megrendelő igényeihez igazított megoldást. A mobilszolgáltató részére a legújabb IP-technológián alapuló, egyedülálló csomagkapcsolt hálózatot (mobil csomagkapcsolt gerinchálózatot) hozták létre.

Algéria
Az Ericsson Magyarország projektmenedzseri feladatokat lát el az Ericsson Algéria által épített GSM hálózat üzemeltetésével kapcsolatban. A meglévő, elavult rendszer cseréje, a telefonközpontok szerelése, integrálása ez év májusában kezdődött és várhatóan jövő év februárjáig tart.

Tunézia
A Tunisia Telecom részére az Ericsson Magyarország munkatársai a mobil hálózat adatbiztonságát növelő új berendezéseket telepítettek és integrálták ezt a már működő hálózatba. A munkában helyi szakemberek valamint spanyol, svéd, cseh és legnagyobb részben magyar ericssonos kollégáik vettek részt.

Németország
Németországban az Ericsson Magyarország munkatársai a 4 T-Mobile mobil szolgáltató részére egy bonyolult szoftverfrissítési munkát végeztek el. Az új szoftver a már működő MMS rendszerek szolgáltatásait bővíti, működési biztonságát és műszaki paramétereit javítja.

Szlovákia
Az Ericsson Magyarország folyamatos rendszertervezési szolgáltatást (hálózattervezés, hálózatanalízis stb.) nyújt a szlovák Ericsson számára GSM hálózattervezés és -fejlesztés területén.

Cseh Köztársaság
A pozitív szlovák tapasztalatok alapján 2003 harmadik negyedévétől folyamatos rendszertervezési szolgáltatást (hálózattervezés, hálózatanalízis stb.) nyújtanak a helyi Ericsson részére, továbbá részt vettek az EDGE GSM rádiós hálózat tervezésében.

Szlovénia
Az Ericsson Magyarország munkatársai – a helyi Ericsson számára nyújtott segítségként – mikrohullámú átviteli hálózatot terveztek, miközben folyamatosan konzultáltak a végfelhasználóval. Továbbá, az első régióbeli UMTS-rendszer úgynevezett core-részének megtervezése és kivitelezése – MSC-szerver és Media GateWay hálózati elemekre – is cél volt.

Macedónia
A Matáv-érdekeltségű Maktel és Mobimak macedón szolgáltatók részére az Ericsson Magyarország számos megbízást teljesített: mindennemű hálózattervezés például a Mobimak hálózatában, valamint auditálás (a hálózat működési paramétereinek ellenőrzése és javaslat az optimális beállításokra, valamint bővítésekre), teljeskörű mobilinternet tervezés, rendszerintegráció, valamint GPRS, WAP és MMS szolgáltatások elindítása.

Szerbia
Az Ericsson Magyarország Szerbiában egy izgalmas rendszerintegrációs munkát végzett el: a GPRS rendszer tervezése és kiépítése, a csatlakozó datacom rendszerekkel együtt.

Egyesült Államok
Több alkalommal jártak az USA-ban az Ericsson Magyarország szakemberei, jelenleg is egy GSM rádiós hálózat optimalizálásán (Network Performance Improvement) dolgoznak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés