Connect with us

technokrata

Elektronikus tanári kézikönyv Európáról

Laptop

Elektronikus tanári kézikönyv Európáról

Elérhető „A mi Európánk” című elektronikus tanári kézikönyv.

Immáron elérhető a világhálón „A mi Európánk” című projektgyűjtemény. A módszertani leírás mellett 28 projekt részletes feldolgozása kapott helyet az oldalon.

„A mi Európánk” című projektgyűjteményre kiírt pályázat célja, hogy a közoktatás 5-12. évfolyamán a tanárok egy olyan elektronikus könyvhöz jussanak hozzá, amely gyakorlati, azonnal felhasználható segítséget nyújt az Európai Unióhoz kapcsolódó témák önálló vagy kollégákkal történő közös feldolgozásához. A tavaly májusban meghirdetett pályázatra 107 pedagógus, pedagógiai szakmai műhely jelentkezett, közülük 30 került kiválasztásra, ezek közül végül 28 került a gyűjteménybe. A webcímen elérhető oldalakon helyet kap a projektmódszer, mint az oktatásban hatékonyan alkalmazható pedagógiai megközelítés bemutatása mellett egy praktikus útmutató is, amely a tervezéstől az értékelésig nyújt gyakorlati tanácsokat.

A 28 projekt a tantárgyköziség elvét érvényesíti, letölthető és azonnal alkalmazható feladatlapokat tartalmaz. A tanulók életkorának megfelelő feladatok játékosak, változatosak: kvíz, keresztrejtvény, makettépítés, vaktérképek és EU-activity egyaránt helyet kap bennük. Valamennyi projektleírásnak központi eleme a képességek és készségek fejlesztése.

Az elektronikus tanári kézikönyv alkalmazóinak, továbbgondolóinak fejlesztőinek tájékozódását részletes irodalom- és linkjegyzék segíti.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp