Connect with us

technokrata

3,2 GHz-es XDR DRAM memóriák a Toshibától

Laptop

3,2 GHz-es XDR DRAM memóriák a Toshibától

A Toshiba Corporation bejelentette, hogy megkezdte a világ legelső, 3,2 GHz-es működési frekvenciájú, 512 Mbit kapacitású XDR DRAM memóriachipjeinek a próbagyártását.

A japán vállalat XDR DRAM memóriachipjei a Rambus féle XDR memória interfész technológiára épülnek és az úgynevezett Octal Data Rate-nek köszönhetően órajelenként nyolc adatot képesek mozgatni, ily módon pedig rendkívül nagy sávszélességet biztosítanak.

˝A Toshiba mindig is fontos szerepet játszott az XDR DRAM technológia gyakorlati megvalósításában. 2002 mi voltunk az elsők, akik megkaptuk a technológia licenszjogait a Rambus-tól, most pedig ugyancsak mi voltunk az elsők, akik működőképes XDR DRAM memóriákat gyártottunk le˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Shozo Saito, a Toshiba Corporation félvezetők gyártásával foglalkozó részlegének igazgatója, majd hozzátette, hogy amennyiben minden jól megy, akkor a cég első XDR DRAM termékei valamikor 2005-ben jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A Toshiba első XDR DRAM memóriachiphei 40 nanoszekundumos, 50 nanoszekundumos, illetve 60 nanoszekundumos ciklusidővel rendelkező változatokban készülnek, 27-35 nanoszekundumus válaszidejűek, működésükhöz pedig 1,8 V-os feszültséget igényelnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle