Connect with us

Hirdetés

technokrata

3,2 GHz-es XDR DRAM memóriák a Toshibától

Laptop

3,2 GHz-es XDR DRAM memóriák a Toshibától

A Toshiba Corporation bejelentette, hogy megkezdte a világ legelső, 3,2 GHz-es működési frekvenciájú, 512 Mbit kapacitású XDR DRAM memóriachipjeinek a próbagyártását.

A japán vállalat XDR DRAM memóriachipjei a Rambus féle XDR memória interfész technológiára épülnek és az úgynevezett Octal Data Rate-nek köszönhetően órajelenként nyolc adatot képesek mozgatni, ily módon pedig rendkívül nagy sávszélességet biztosítanak.

˝A Toshiba mindig is fontos szerepet játszott az XDR DRAM technológia gyakorlati megvalósításában. 2002 mi voltunk az elsők, akik megkaptuk a technológia licenszjogait a Rambus-tól, most pedig ugyancsak mi voltunk az elsők, akik működőképes XDR DRAM memóriákat gyártottunk le˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Shozo Saito, a Toshiba Corporation félvezetők gyártásával foglalkozó részlegének igazgatója, majd hozzátette, hogy amennyiben minden jól megy, akkor a cég első XDR DRAM termékei valamikor 2005-ben jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A Toshiba első XDR DRAM memóriachiphei 40 nanoszekundumos, 50 nanoszekundumos, illetve 60 nanoszekundumos ciklusidővel rendelkező változatokban készülnek, 27-35 nanoszekundumus válaszidejűek, működésükhöz pedig 1,8 V-os feszültséget igényelnek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés