Connect with us

technokrata

Számhordozhatóság – az eTel Magyarország felkészült

Laptop

Számhordozhatóság – az eTel Magyarország felkészült

Határidőre teljesíti az eTel Magyarország a hírközlési törvényben foglalt, a számhordozhatóság feltételeinek megteremtésére vonatkozó előírásokat.

Határidőre teljesíti az eTel Magyarország a hírközlési törvényben foglalt, a számhordozhatóság feltételeinek megteremtésére vonatkozó előírásokat. Az ehhez szükséges fejlesztésekről írt alá megállapodást a EuroMacc Kft.-vel.

Az év elejétől az értéknövelt hang-, adat- és Internet-alapú szolgáltatások területén sikeres eTel leendő ügyfelei megtarthatják a piacon korábban bevezetett hívószámaikat, amikor áttérnek a versenyképes szolgáltatások igénybevételére. A EuroMacc a központi referencia adatbázishoz való kapcsolódáshoz, míg az eTel belső informatikai csapata a számlázási rendszer illesztéséhez szükséges fejlesztéseket végzi el.

A hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény – az uniós irányelvekhez igazodóan – a verseny elősegítése és élénkítése érdekében elrendelte a vezetékes távbeszélő szolgáltatók számára a számhordozhatóság bevezetését abban az esetben, ha előfizetőjük szolgáltatót változtat földrajzi helyének megváltoztatása nélkül. A magyar kormány a 2004. január 1-jétől március végéig terjedő időszakot határozta meg a vezetékes távközlési szolgáltatók számára a számhordozhatóság kötelező biztosításának megoldására. A számhordozhatóság bevezetése az előfizető számára megszünteti a számváltozásból adódó hátrányokat, de megszűnteti a jelenlegi szolgáltatók helyzeti előnyét is az újonnan piacra lépő szolgáltatókkal szemben. Ezáltal élénkül a szolgáltatók közötti verseny, amely csökkenő árakat, és színvonalasabb szolgáltatás kínálatot eredményezhet az előfizetők számára.

A távközlési liberalizáció megvalósításában a közép-európai régióban élenjáró szerepet játszó eTel Csoport osztrák és cseh leányvállalatai már megvalósították a számhordozhatóság feltételeit, és – a piac-felszabadítás magyarországinál gyorsabb ország-folyamatainak köszönhetően is – kedvező ajánlataikkal máris dinamikusan növelik ügyfélkörüket.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp