Connect with us

Hirdetés

technokrata

Számhordozhatóság – az eTel Magyarország felkészült

Laptop

Számhordozhatóság – az eTel Magyarország felkészült

Határidőre teljesíti az eTel Magyarország a hírközlési törvényben foglalt, a számhordozhatóság feltételeinek megteremtésére vonatkozó előírásokat.

Határidőre teljesíti az eTel Magyarország a hírközlési törvényben foglalt, a számhordozhatóság feltételeinek megteremtésére vonatkozó előírásokat. Az ehhez szükséges fejlesztésekről írt alá megállapodást a EuroMacc Kft.-vel.

Az év elejétől az értéknövelt hang-, adat- és Internet-alapú szolgáltatások területén sikeres eTel leendő ügyfelei megtarthatják a piacon korábban bevezetett hívószámaikat, amikor áttérnek a versenyképes szolgáltatások igénybevételére. A EuroMacc a központi referencia adatbázishoz való kapcsolódáshoz, míg az eTel belső informatikai csapata a számlázási rendszer illesztéséhez szükséges fejlesztéseket végzi el.

A hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény – az uniós irányelvekhez igazodóan – a verseny elősegítése és élénkítése érdekében elrendelte a vezetékes távbeszélő szolgáltatók számára a számhordozhatóság bevezetését abban az esetben, ha előfizetőjük szolgáltatót változtat földrajzi helyének megváltoztatása nélkül. A magyar kormány a 2004. január 1-jétől március végéig terjedő időszakot határozta meg a vezetékes távközlési szolgáltatók számára a számhordozhatóság kötelező biztosításának megoldására. A számhordozhatóság bevezetése az előfizető számára megszünteti a számváltozásból adódó hátrányokat, de megszűnteti a jelenlegi szolgáltatók helyzeti előnyét is az újonnan piacra lépő szolgáltatókkal szemben. Ezáltal élénkül a szolgáltatók közötti verseny, amely csökkenő árakat, és színvonalasabb szolgáltatás kínálatot eredményezhet az előfizetők számára.

A távközlési liberalizáció megvalósításában a közép-európai régióban élenjáró szerepet játszó eTel Csoport osztrák és cseh leányvállalatai már megvalósították a számhordozhatóság feltételeit, és – a piac-felszabadítás magyarországinál gyorsabb ország-folyamatainak köszönhetően is – kedvező ajánlataikkal máris dinamikusan növelik ügyfélkörüket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés