Connect with us

technokrata

Letölthető az új, 6.5-ös Quicktime

Laptop

Letölthető az új, 6.5-ös Quicktime

Az Apple kiadta médialejátszó szoftverének legújabb, 6.5-ös változatát, mely mind Windows-ra, mind Mac OS X-re letölthető.

Utoljára majdnem pontosan két hónappal ezelőtt frissült az Apple lejátszószoftvere. Az azóta eltelt időszak alatt sem pihentek a fejlesztők, aminek eredménye a most megjelent változat. Ennek egyik legfontosabb változtatása elődjéhez képest, hogy a Quicktime 6.5-ös verziója már támogatja a 3G-t, azaz a vezetékmentes hálózatok harmadik generációs adatátviteli szabványát, jelentette be Frank Casanova, az Apple Quicktime termékmarketingjével foglalkozó igazgatója. Ezzel együtt azt is nyilvánosság elé tárták, hogy Japán második legnagyobb vezetékmentes elérést biztosító szolgáltatója, a KDDI a Quicktime 6.5-öt alkalmazza hálózatában (az NTT Docomo már korábban megállapodást kötött Steve Jobs cégével e tekintetben).

Mit kínál még a szoftver új verziója? Otthoni videokészítő eszközöket, melyek révén akár a rögzítés, akár a szerkesztés vagy a feltöltés problémája merül fel, a Quicktime képes választ nyújtani. Igaz, ez utóbbira csak azokban a hálózatokban nyílik lehetőség, melyeknek üzemeltetői megállapodást kötöttek az Apple-lel.

Ezenfelül támogatja a Unicode-os szöveget, valamint az AMC formátumot. Ez utóbbi a KDDI japán előfizetői által használható mobil multimédiás formátum, ami magában foglalja az MPEG-4 videó, a QCELP audió és az STML szöveg kezelését is. Szerverünkről mind a Windows-os, mind a Mac-es változat letölthető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle