Connect with us

technokrata

Pataki Dániel a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke

Laptop

Pataki Dániel a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke

Az új hírközlési hatóság feladata a liberalizáció kiteljesítése.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter bejelentette, hogy javaslatára a Miniszterelnök 2004. január 1-jétől Pataki Dánielt, a minisztérium jelenlegi hírközlési helyettes államtitkárát kinevezte a Nemzeti Hírközlési Hatáság (NHH) elnökévé. A kinevezés 5 évre szól.

Az új elektronikus hírközlési törvény (EHT) az Európai Unió irányelveivel és elvárásaival összhangban áttekinthető viszonyokat teremt a távközlési- és Internet-piacon. Az törvény (EHT) értelmében megalakuló Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a Hírközlési Felügyelet (HíF) utódjaként jön létre.

Pataki Dániel helyettes államtitkári kinevezése előtt különböző távközlési és tanácsadó cégeknél szerzett több mint 5 éves nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatot. A szakember új pozíciójában legfontosabb feladatának az új EHT betűjének és szellemének következetes és haladéktalan érvényre juttatását tekinti, megvalósítva a hírközlési piac fogyasztóbarát és EU-konform felügyeletét.

Az új hírközlési helyettes államtitkár kinevezéséről Kovács Kálmán miniszter később dönt.


Pataki Dániel

1972-ben született Budapesten. A Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerzett diplomát nemzetközi kapcsolatok és közszolgálat szakon. Angolul és franciául felsőfokon, olaszul középfokon beszél. Az egyetem után Párizsban egy éves posztgraduális menedzsment programon vett részt. A Totalgaz nemzetközi igazgatóságán, Párizsban kezdi pályáját.

1997-től egy évig a Vivendi Telecom Hungary (jelenleg Invitel) vállalatnál az Üzletfejlesztési Igazgatóságon elemző, majd üzleti piaci menedzser.

1999-től 2001 végéig az Andersen Vezetési Tanácsadás Divíziójánál hírközlési területtel foglalkozó vezető tanácsadó, később a területért felelős menedzser.

2002. elején a Vivendi Telecom Hungary stratégiai igazgatója lett.

2002. júniustól az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hírközlésért felelős helyettes államtitkára. A nevéhez fűződik a 2003. január 1-jén hatályba lépő új Elektronikus Hírközlési Törvény elkészítése.

2004. január 1-jétől az új Nemzeti Hírközlési Hivatal Tanácsának elnöki tisztét tölti be.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle