Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pataki Dániel a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke

Laptop

Pataki Dániel a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke

Az új hírközlési hatóság feladata a liberalizáció kiteljesítése.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter bejelentette, hogy javaslatára a Miniszterelnök 2004. január 1-jétől Pataki Dánielt, a minisztérium jelenlegi hírközlési helyettes államtitkárát kinevezte a Nemzeti Hírközlési Hatáság (NHH) elnökévé. A kinevezés 5 évre szól.

Az új elektronikus hírközlési törvény (EHT) az Európai Unió irányelveivel és elvárásaival összhangban áttekinthető viszonyokat teremt a távközlési- és Internet-piacon. Az törvény (EHT) értelmében megalakuló Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a Hírközlési Felügyelet (HíF) utódjaként jön létre.

Pataki Dániel helyettes államtitkári kinevezése előtt különböző távközlési és tanácsadó cégeknél szerzett több mint 5 éves nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatot. A szakember új pozíciójában legfontosabb feladatának az új EHT betűjének és szellemének következetes és haladéktalan érvényre juttatását tekinti, megvalósítva a hírközlési piac fogyasztóbarát és EU-konform felügyeletét.

Az új hírközlési helyettes államtitkár kinevezéséről Kovács Kálmán miniszter később dönt.


Pataki Dániel

1972-ben született Budapesten. A Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerzett diplomát nemzetközi kapcsolatok és közszolgálat szakon. Angolul és franciául felsőfokon, olaszul középfokon beszél. Az egyetem után Párizsban egy éves posztgraduális menedzsment programon vett részt. A Totalgaz nemzetközi igazgatóságán, Párizsban kezdi pályáját.

1997-től egy évig a Vivendi Telecom Hungary (jelenleg Invitel) vállalatnál az Üzletfejlesztési Igazgatóságon elemző, majd üzleti piaci menedzser.

1999-től 2001 végéig az Andersen Vezetési Tanácsadás Divíziójánál hírközlési területtel foglalkozó vezető tanácsadó, később a területért felelős menedzser.

2002. elején a Vivendi Telecom Hungary stratégiai igazgatója lett.

2002. júniustól az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hírközlésért felelős helyettes államtitkára. A nevéhez fűződik a 2003. január 1-jén hatályba lépő új Elektronikus Hírközlési Törvény elkészítése.

2004. január 1-jétől az új Nemzeti Hírközlési Hivatal Tanácsának elnöki tisztét tölti be.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés