Connect with us

technokrata

Elkészült a világ első számítóhálós alkalmazásszervere

Laptop

Elkészült a világ első számítóhálós alkalmazásszervere

Az Oracle bejelentette, hogy megjelent az Oracle Application Server 10g, az első számítóhálózatos (grid) környezetben futó alkalmazások kezelését és felügyeletét megkönnyítő köztesszoftver.

A nyílt szabványokon alapuló Oracle Application Server 10g termékcsalád biztosítja azt az átfogó platformot, amely képes kielégíteni az e-üzleti megoldások sokféle követelményét. Ennek elérésére a következőket tartalmazza: a Java 2 Enterprise Edition (J2EE) teljes körű támogatását, beépített vállalatiportál-szoftvert, nagy sebességű gyorsítótárazást, operatív üzleti adatelemzést (business intelligence), identitáskezelést, gyors alkalmazásfejlesztést, valamint a vezeték nélküli eszközök és a webszolgáltatások támogatását. Emellett az Oracle Application Server 10g a világ egyetlen olyan köztesszoftvercsaládja, amely beépített számítóhálózatos technológiával és integrációs megoldásokkal rendelkezik.

A grid computing lehetőségeinek köszönhetően az Oracle Application Server 10g az ipari szabványú szerverek, tárolóeszközök és szoftverek kapacitásainak egyesítésével jelentős mértékben csökkentheti az informatika felügyeletének idő- és munkaigényét, illetve költségét. Így a szervezet meglévő számítástechnikai eszközeiből olyan közös infrastruktúrát – számítóhálózatot – alakíthat ki, amely a vállalat összes alkalmazását képes kiszolgálni, és nem kell minden új alkalmazáshoz további kapacitást vásárolni. Az Oracle számítóhálózatos infrastruktúraszoftverei körébe tartozó Oracle Application Server 10g segítségével a szervezet összes meglévő alkalmazása módosítás nélkül futtatható a vállalati számítóhálózaton.

A webszolgáltatások racionalizálása

Az Oracle Application Server 10g világos, egyértelmű megközelítést biztosít a webszolgáltatások és összetett alkalmazások fejlesztéséhez és felügyeletéhez – ez utóbbiak alatt olyan alkalmazásokat értve, amelyek az új és a korábbi rendszerek funkcióit ötvözik. A WS-I legújabb webszolgáltatás-szabványai teljes körű támogatásának és a .Net keretrendszer webszolgáltatásaival való együttműködtethetőségnek köszönhetően a felhasználó szervezetek biztonságos, vállalati szintű webszolgáltatásokat fejleszthetnek és állíthatnak üzembe. Így gyorsan elérhetővé tehetik az új szolgáltatásokat ügyfeleiknek, alkalmazottaiknak és üzleti partnereiknek.

Megbízhatóság

Most kibocsátott termék megjelenését több mint 11 ezer óra bétatesztelés és 87 ezer óra éles üzem előzte meg. Emellett az Oracle Application Server 10g és a kapcsolódó technológiák több mint száz szabadalmaztatott, illetve szabadalmi bejegyzés alatt álló funkciót és jellemzőt tartalmaznak. Az Oracle a köztesszoftverek piacvezetőjeként a Java Community Process (JCP) keretében több mint száz webszolgáltatás és Java szabvány kidolgozásában vett részt.

Termékek és elérhetőség

Az Oracle Application Server 10g máris megvásárolható, vagy fejlesztői licenccel ingyenesen letölthető az Oracle Technology Network webhelyéről (http://otn.oracle.com). Az Oracle Application Server 10g három különböző termékkiadásban kapható:
– Java Edition
– Standard Edition
– Enterprise Edition

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp