Connect with us

technokrata

Lindows: telefonálni a számítógép és az Internet révén

Laptop

Lindows: telefonálni a számítógép és az Internet révén

A Lindows bejelentette LindowsOS operációs rendszerének legújabb, 4.5-ös változatát, mely lehetővé teszi az internetes telefonálás előnyeinek kihasználását.

A 4.5-ös verzió egyik legfontosabb újítása az SIP, azaz a Session Initiation Protocol megjelenése, melynek révén a PC-tulajdonosok úgy telefonálhatnak egymással, mintha azt hagyományos készülékkel tennék – természetesen Interneten keresztül. A szolgáltatást igénybe venni szándékozók egy egyedi azonosítószámot kapnak, melyen keresztül hívásokat kezdeményezhetnek és fogadhatnak. Ennek révén bárkivel felvehetik a kapcsolatot, aki rendelkezik egy SIP telefonnal, egy videotelefonnal vagy egy SIP-re felkészített számítógéppel.

A LindowsOS új változata ezenfelül már lehetővé teszi az úgynevezett remote desktop sharinget is, azaz a desktop távolról való elérhetőségét (ez a funkció például a Windows XP-ből lehet ismerős). További újítás a fordítóeszközök megjelenése, melyek hat nyelvet támogatnak: az angolt, a spanyolt, a franciát, az olaszt, a németet és a portugált. Szintén bővítés az Amazon.com, a Yahoo és az eBay elektronikus kereskedelmi szolgáltatásaihoz és webkeresési lehetőségeihez való instant hozzáférés.

Michael Robertson, a Lindows vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott a szoftver megújulása kapcsán: ˝A keresés, az SIP és a fordítóeszközök integrálása azt mutatja, hogy a Linux kezd vezető szerepre törni az operációs rendszerekben való innováció tekintetében. A technológiai üzletág vezetőivel való partneri kapcsolataink révén a Linux egyre elfogadottabbá válik a mainstream asztali számítógépeken.˝

Az újabb hardvereszközök támogatottsága mellett kisebb játékok, Wi-Fi képességek és még néhány egyéb apróság jellemzi az új operációs rendszert, melynek ára 50 dollárról indul.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp