Connect with us

technokrata

Cisco Hálózati Akadémia laboravató egy hódmezővásárhelyi iskolában

Laptop

Cisco Hálózati Akadémia laboravató egy hódmezővásárhelyi iskolában

Az iskola és a Cisco Systems közötti szoros kapcsolatot tükrözi, hogy az intézmény két tanára részt vett az informatikai hálózatirendszer-telepítő szakma központi programjának és vizsga kérdéssorainak kidolgozásában.

A hódmezővásárhelyi Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium 1998 óta vesz részt a Cisco Hálózati Akadémia munkájában. Erőfeszítéseiket és munkájukat idén novemberben az első alkalommal odaítélt „Év Akadémiája” megtisztelő címmel jutalmazta a közösség.

Az oktatás gyakorlati része egy korszerű, nagy értékű berendezéseket tartalmazó laboratóriumban zajlik. Az ebben található eszközöket szinte kizárólag pályázati és szakképzési támogatásból sikerült az iskolának beszereznie. A méltó környezetbe került, újabb eszközökkel kibővített laboratóriumot ünnepélyes keretek között december 16-án adták át az oktatók és a diákok számára. A labor kialakítását számos cég támogatta. A terem alapfelszerelése a Cisco Sytems jóvoltából került az iskolához, az Accenture pedig a legújabb verziójú tananyaghoz szükséges berendezések beszerzésében nyújtott anyagi segítséget.

Az iskola Regionális Akadémiaként működve a dél-alföldi terület vezető akadémiája. Lokális Akadémiaként jelenleg 6 további intézmény (Szeged: Szegedi Tudományegyetem, Gábor Dénes Műszaki Szakközépiskola és Kollégium; Szentes: Pollák Antal Szakközépiskola, Csongrád: Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola; Kétegyháza: Mezőgazdasági Középfokú Szakoktatási Továbbképző és Szaktanácsadó Intézet; Szolnok: Pálfy János Műszeripari és Vegyipari Szakközépiskola) tartozik hozzá, ami azt jelenti, hogy ezen intézmények szakmai támogatását, minőségbiztosítási felügyeletét, az ott tanító oktatók továbbképzési feladatát látja el. A Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola 5 akadémiai oktatója közül négy CCAI minősítésű (Cisco Certified Academy Instructor – Cisco által minősített akadémiai oktató). Eddig 40 diák végezte el sikeresen a 4 szemesztert, közülük tizenketten a nemzetközi CCNA (Cisco Certified Network Associate) vizsgát is letették.

Az iskola és a Cisco Systems közötti szoros kapcsolatot tükrözi, hogy az intézmény két tanára részt vett az informatikai hálózatirendszer-telepítő szakma központi programjának és vizsga kérdéssorainak kidolgozásában, valamint az akadémiai tananyag magyar fordításának szakmai és nyelvi lektorálásában.

Az intézmény ez év áprilisban pályázatot nyújtott be az Oktatási Minisztériumhoz, amelynek során a Minisztérium 30 iskolát választott ki, köztük a Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnáziumot. Ezek az intézmények felvételt nyertek az Európai Innovatív Iskolahálózatba és alapítói a Magyar Innovatív Iskolahálózatnak.

Az innovatív iskolák úttörők az iskolák között a Sulinet Digitális Tudásbázis programmal kapcsolatos tartalomfejlesztés során elkészült tartalmak alkalmazásában. A kiválasztott intézmények a közeljövőben modern technológiák és eszközök tesztelésében vehetnek részt különböző külföldi és hazai projektek keretében, amelyekhez képzések és konferenciákon való részvételek tartoznak.

Az Oktatási Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a Sulinet Programiroda az Európai Innovatív Iskolahálózatban résztvevő intézményeket 10-10 millió forint értékű szoftverrel, számítástechnikai eszközzel támogatja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle