Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung rekordot dönt a HDTV készülékekhez készülő 57 colos TFT-LCD panel bejelentésével

Laptop

A Samsung rekordot dönt a HDTV készülékekhez készülő 57 colos TFT-LCD panel bejelentésével

A Samsung Electronics, a világ legnagyobb TFT-LCD megjelenítőpanel szállítója bejelentette a világ legnagyobb, HDTV készülékekhez készülő 57 colos TFT-LCD paneljének fejlesztését.

Az új panel a Samsung második 5. generációs gyártóüzemének 6. során készült (1100 mm x 1300 mm hordozóval), mely 2003 szeptemberben kezdte a tömegtermelést. A Samsung folytatja a méretrekordok megdöntését az LCD iparágon belül. 2001 augusztusában a cég bejelentette a világ első 40 colos paneljét, melyet 2002 októberében a 46, tavaly decemberben pedig az 54 colos követett.

Az új termék kiválóan teljesít a csúcsminőségű, teljes HDTV funkciók terén: Kontrasztaránya 1000:1, fényereje 600 cd /m 2, legnagyobb reakcióideje 8 ms, a színreprodukció 75 százalékos, a modul vastagsága 4,75 cm, felbontása pedig 1920×1080, 6,22 millió képponttal.

˝Nem csak a méret, hanem a teljesítmény is kivételes. A Samsung bemutatta továbbfejlesztett PVA (ITO patterned vertical alignment) és fejlett polarizáló technológiáját, melyekkel 1000:1 kontrasztarányt értek el a szokásos 400:1 értékhez képest, és a Samsung korábbi 54 colos TFT LCD paneljének 800:1 arányát is túlszárnyalták˝ – mondta Dr. Sang-Soo Kim ügyvezető alelnök, az LCD fejlesztőcsapat vezetője. ˝Az 5 nitnél alacsonyabb feketefényességnek köszönhetően a tárgyak sokkal élénkebbek sötét háttér előtt˝.

A Samsung az LCD TV készülékekhez készülő TFT LCD-k legszélesebb skáláját kínálja, 15-től 57 colos méretig. A cég már most érzékeli az LCD-TV eladások erőteljes emelkedését. Az LCD-TV panelek tették ki a TFT LCD üzletág forgalmának 10 százalékát a harmadik negyedévben, és részesedésük várhatóan tovább nő. Az 57 colos TFT LCD bemutatása még változatosabbá teszi a Samsung TFT LCD termékvonalát, mivel olyan teljes HDTV szolgáltatást kínáló panelek elérhetőségét teremti meg, melyek a következő generációs falra szerelhető nagyfelbontású TV készülékek készítését teszi lehetővé.

A notebook panelek területén már vezető Samsung célja, hogy 2005-ig megszerezze az első helyet a monitorok, LCD-TV készülékek és kis- és közepes méretű panelek területén is. A 6. gyártósor beindulása és a 7. generációs sor 2005-ös tervezett beindítása várhatóan lefedi a robbanásszerűen jelentkező igényeket, és megvalósítja a cég céljait.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés