Connect with us

technokrata

Az IBM többféle processzortechnológián alapuló blade szervercsaládot kínál

Laptop

Az IBM többféle processzortechnológián alapuló blade szervercsaládot kínál

Az IBM kiemelkedő újdonságot jelentett be a blade szerverek piacán: bemutatta a JS20-as modellt, az első blade szervert, amely a POWER architektúrán alapul.

Ez azt jelenti, hogy az IBM a 64 bites számítástechnika világára is kiterjeszti a blade technológiát, ügyfelei mostantól választhatnak, hogy POWER processzoros vagy Intel Xeon processzoros blade szervert vásárolnak.

Az eServer BladeCenter JS20 a POWERPC 970 (PPC 970) processzorral működik, a SuSE Linux és a Turbolinux egyaránt futtatható rajta. Hamarosan a Red Hat Linux és az AIX operációs rendszer is támogatott lesz. A PPC 970-es processzor alapja a POWER4 technológia amelyet jelenleg az IBM eServer pSeries rendszerekben használnak UNIX és Linux alkalmazások futtatására.

˝A BladeCenter JS20 valóra váltja az IBM eServer fő célkitűzését: olyan egységes platform, amelynek révén a vállalatok a szükségleteiknek legmegfelelőbb processzort és operációs rendszert választhatják ki˝ – közölte Jeff Benck, az IBM eServer BladeCenter csoportjának alelnöke. ˝Annak köszönhetően, hogy mostantól a JS20-as modellen futtatható a Linux, a költségtakarékos blade szerverek piacán is elérhetővé válik a 64 bites teljesítmény˝.

Az IBM eServer BladeCenter JS20 a piac legolcsóbb POWER architetúrára épülő szervere. A rendkívül alacsony induló árért a vásárlók egy nagyteljesítményű megoldáshoz jutnak, amely a kishelyigényű szerverkörnyezetekben fürtbe is kapcsolható. A JS20 ideális megoldást nyújt pénzügyi szolgáltatócégek, kutatóintézetek és az orvosi kutatásokkal foglalkozó intézmények számára.

Az IBM Power architektúráján alapuló új rendszer az első 64 bites blade szerver, jelentős előrelépést képvisel tehát a blade rendszerek fejlődésében. Az azonos keretbe helyezhető Blade szerverkínálatnak köszönhetően – több operációs rendszer – a rendszerfelügyelet leegyszerűsödik, ami pénz és idő megtakarítására ad módot a vásárlónak.

Az IBM eServer BladeCenter JS20 PPC 970-es chipje biztosítja azt a sebességet, erőt és azokat az adatútvonalakat, amelyeknek köszönhetően a POWER architektúra nagy népszerűségre tett szert az IBM ügyfelei körében. A JS20 alapját egy két POWER processzoros SMP rendszer és 512 MB memória alkotja: ideális a nagyteljesítményű számítástechnikai igényekre kis költségű, gyors megoldást kereső vásárlók számára. A JS20 a többi szerverrel megegyező BladeCenter keretben van elhelyezve, ami azonos felügyeleti funkciókat biztosít,egyszerűen integrálható és olcsón üzemeltethető, tehát a BladeCenter család kiválóan bővíthető a POWER architektúra megbízhatóságával és skálázhatóságával.

Az IBM bejelentette az ˝eServer BladeCenter for Bioinformatics˝ nevű teljes körű megoldást is, amely megfizethető ár ellenében nyújt nagyteljesítményű feldolgozási és programfuttatási kapacitást az orvostudományi kutatásokat folytató intézmények számára, ahol a feladatok sokrétűsége miatt gyakran nehéz jól elosztani a terhelést. A szekvenciaelemzésre széles körben használt alkalmazások (BLAST, FASTA, HMMER) átalakításon és előzetes teszteken estek át, hogy optimálisan fussanak az IBM eServer BladeCenter JS20 rendszeren. A kínált megoldások közé nyilvános forráskódú köztesszoftverek és fejlesztőeszközök is felvehetők, valamint a megoldást a vásárló környezetéhez hozzáigazító szolgáltatások is igényelhetők.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle