Connect with us

technokrata

A GE Hungary elkötelezett a hazai oktatás iránt

Laptop

A GE Hungary elkötelezett a hazai oktatás iránt

Kennedy Oates, a GE Hungary Power Systems új ügyvezető igazgatója átadta a GE által felszerelt számítástechnikai labort a veresegyházi Fabriczius József Általános iskola igazgatójának.

A GE Hungary Rt. támogatási politikája kiemelt figyelmet fordít a helyi közösségek életére, azoknak a városoknak a fejlődésére, ahol GE működik. Magyarországon kilenc ilyen település van. A támogatás két kiemelt területre koncentrál – az egész világon és így Magyarországon is – az oktatásra és az egészségügyre. A támogatás két formája a GE Foundation, a globális GE által létrehozott alapítvány pénzadományi, illetve a GE ELFUN Volunteers (GE ELFUN Önkéntesek Szervezete) szervezésében végzett, a cég munkatársai által megvalósított közérdekű projektek.

A cég tehetségkutató és gondozó, valamint oktatás támogató törekvése Magyarországon ma már az elemi oktatástól a felsőfokú, sőt szakmai képzés szintjéig különböző projektek formájában valósul meg. A GE Hungary Rt. egyik üzletága, a GE Hungary Power Systems (GEHPS), 2003-ban Versegyházán az alsó szintű oktatást támogatja. A Fabriczius József Általános iskola új szárnyában a GEHPS egy számítástechnikai laboratóriumot szerelt fel, amely a diákok hatékony informatikai oktatásában nyújt korszerű segítséget. A mostani adományozás keretében 16 számítógépből álló rendszer és egy nyomtató került az iskolához. A laboratóriumban becslések szerint évente mintegy 1.000 diák tanul órarend vagy szakkör keretében.

Magyarországon három olyan innovatív ösztöndíj is működik, amelynek célja a fiatal tehetségek felkutatása és az anyagi támogatás mellett, a cég életével, valamint munkatársaival való kapcsolat révén ezen tehetségek gondozása. Az Ózdi Nyíló Világ középiskolai program hosszú távú célkitűzése az üzleti angol, az üzleti ismeretek oktatásán és a kapcsolati hálózatépítésen keresztül egy olyan nemzetközileg versenyképes értelmiségi generáció felnevelésében való aktív szerepvállalás, amely képes lesz Ózd várost bekapcsolni a hazai és nemzetközi gazdasági életbe, és így felemelkedésért hatékonyan tenni. A program keretében a cég nyolc ózdi angoltanár továbbképzésében is részt vállal. A Nyíló Világ program jelentőségét az is mutatja, hogy a kormányzati és civil szférából további támogatókat mozgósított, úgy, mint az Ifjúsági Gyermek és Sportminisztériumot, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot, a Junior Achievement Magyarországot, az ózdi önkormányzatot és még más partnereket.

Tavaly indult el az Institute of International Education szervezésében a GE Foundation egyetemi ösztöndíj, amely a felsőoktatásban tanuló, leendő szakemberek szakmai fejlődését hivatott segíteni. A hároméves programban öt egyetem tizennégy diákja vesz részt, a második 14 diák kiválasztása most zajlik. A GE Foundation egyetemi ösztöndíj célja, hogy a diákok vezetői képességeinek fejlesztésével hozzájáruljon a hazai munkaerő nemzetközi versenyképességének növeléséhez. Az ösztöndíjasok a három éves pénzbeli támogatáson túl lehetőséget kapnak arra, hogy mentor segítségével betekinthessenek, és részt vegyenek a GE magyarországi üzletágainak életében. Szintén a GE Hungary Power Systems divíziónál működik az a gyakornoki program, amelynek keretében egyetemisták mérnöki, minőségbiztosítási, munka és környezetvédelmi, pénzügyi és karbantartási területekkel ismerkedhetnek meg. A gyakornokok közül évente többen is bekerülnek a GE állományába. Egy másik üzletág, a GE Hungary Consumer Products-Lighting az Aschner Lipót ösztöndíjon keresztül a hazai fiatal műszaki kutató tehetségeket támogatja, akik közül többen a GE Hungary Rt-nél helyezkedtek el. A többéves ösztöndíj keretében egy adott projekt megvalósítása a feladat.

Az oktatáson kívül a GE olyan területekre koncentrál, amelyek az adott város hétköznapjaiban bírnak jelentőséggel. A hazánkban 1996 óta működő és eddig összesen 300 projektet megvalósított ELFUN szervezet helyi önkéntesei parkokat építenek, iskolákat festenek, újítanak fel és angol nyelvet oktatnak. Veresegyházán a GEHPS, a városban működő másik GE gyár önkénteseivel együtt, akikhez csatlakozott a hazánkban működő további öt üzletág is, egy a hazánkban egyedülálló medvefarm környékét is kiépítették.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle