Connect with us

technokrata

2004. január 30-ig lehet pályázni az Év menedzsere díjra

Laptop

2004. január 30-ig lehet pályázni az Év menedzsere díjra

Újra díjazzák a legjobb magyar infokommunikációs projektmenedzsert.

Az infokommunikációs szolgáltatások dinamikusan fejlődő piacán egyre érzékelhetőbb a komplex megoldások iránti igény. Az ügyfelek üzleti problémáinak megoldását támogató infokommunikációs rendszerek megvalósításához integrált szolgáltatásokra és az ügyfelekkel való szoros együttműködésre van szükség. Ennek magvalósításához viszont új szervezési-, vezetési módszerek kellenek. Ehhez nyújtanak hatékony segítséget a projektmenedzsment metodikák.

A működés egyik legfontosabb sikertényezője a modern projektmenedzsment módszertanok alkalmazása, függetlenül attól, hogy a vállalkozás mely nemzetgazdasági ágazatban tevékenykedik. A versenyágazatban működő vállalkozásoknál ma már mindennapossá vált a minőségi és hatékony munkaszervezést, a projektek profitabilitását biztosító projektvezetési módszerek és eszközök alkalmazása.

Az első ízben 1998-ban, és azóta évente megrendezésre kerülő Távközlési és Informatikai Projektmenedzsment Fórumon előadások, kerekasztal beszélgetések, és speciális céllal szervezett szekciók keretében elméleti-, módszertani eredmények mellett – esettanulmányokon keresztül – gyakorlati tapasztalatok kerülnek bemutatásra elősegítve a projektmenedzseri szakma hazai fejlődését. Az utóbbi években az infokommunikációs iparág mellett az államigazgatási-, pénzügyi, gyártó és kereskedő vállalatok/intézmények is képviseltetik magukat.

A Fórumhoz kapcsolódóan 2001-től kiírásra kerül „Az év projektmenedzsere” díj, melynek célja a magyarországi infokommunikációs projektmenedzsment szakma legkiemelkedőbb képviselőjének elismerésével felhívni a figyelmet a projektmenedzseri tudás jelentőségére, a kiemelkedő projektek – akár az egész ágazatra kiható – eredményeire. Pályázni már lezárult projekttel lehet. A díj az adott cég számára is elismerés, hiszen a sikeres projektben a vállalati szintű, kiemelkedő projektvezetési képesség is testet ölt, amely a nagyértékű beruházásoknál különösen fontos az ügyfeleknek.

A díjat a Fórum szervező bizottságából alakult zsűri adományozza a pályázatban kiírt bírálati szempontok alapján. A szervezőbizottság elnöke, dr. Prónay Gábor vezette zsűriben, az infokommunikáció meghatározó vállalatainak menedzserei mellett, egyetemi professzorok és államigazgatási intézmények vezetői, valamint a szervezésben segítséget nyújtó szakmai szervezetek (FŐVOSZ, IVSZ, PMI Hungary, PMSZ) képviselői vesznek részt.

Az először 2001-ben kiírt pályázatot Deményné Kertész Krisztina (BM Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal hivatalvezető helyettese) nyerte az országos Okmányiroda Projekt vezetéséért. A projekt az okmányrendszer (személyazonosító, vállalkozói engedély, forgalmi- és vezetői engedély, gépjármű felelősségbiztosítás, stb.) korszerűsítésével párhuzamosan 279 okmányiroda felállítását végezte el (hálózati infrastruktúrával, önkormányzati dolgozók kiképzésével). A projekt sikeresen befejeződött és azóta is zavartalanul működik az állampolgárok korszerű okmányokkal való ellátása (évi 7 millió okmány készítése, 10-12 millió ügyfél kiszolgálása).

2002-ben Wittmann György tanácsadó – az OTP Bank és az OTP szlovák bankjának (Banka Slovensko) IT rendszerét integráló projekt sikeres vezetésével – nyerte el a díjat. A projekt 5 hónapja alatt elvégzett jelentős fejlesztések eredményeképpen valósult meg a szlovák banknak az OTP bankcsoportba történő integrálása (munkafolyamat átszervezéssel, szervezeti átalakításokkal, biztonságot növelő működési eljárás rendek, szabályzatok bevezetésével, támogató alkalmazások integrálásával, új banki szolgáltatások bevezetésével.)

A mindenkori díjazottak felkérést kapnak a PM Fórum nyitó előadásának megtartására, ahol is kifejthetik a projektmenedzsmentről vallott nézeteiket a mintegy száz vállalat több mint 200 szakembere előtt. A díj átadására minden alkalommal a Fórum zárófogadásán kerül sor.

A pályázat részletes követelményei a HTE weboldalán tekinthetők meg. A pályázatok leadási határideje: 2004. január 30. Eredményhirdetésre a 7. Távközlési és Informatikai Projekt menedzsment Fórumon 2004. április 22-én kerül sor a Margitszigeti Thermal Hotelben.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle