Connect with us

technokrata

2004. január 15-éig lehet szoftvert bevallani

Laptop

2004. január 15-éig lehet szoftvert bevallani

A BSA (Business Software Alliance) Magyarország Szoftverbevallás elnevezésű, november 1. és november 30. között meghirdetett országos kampányát a felhasználók kérésének megfelelően 2004. január 15-éig meghosszabbítja.

A BSA Magyarország 2003. november 1-jén indított, Szoftverbevallás elnevezésű kampányának időtartamát másfél hónappal, 2004. január 15-éig meghosszabbítja. A szervezet és egyben a kampány célja, hogy tudatosítsa az üzleti szoftverfelhasználókban a szoftverek jogtisztaságának fontosságát valamint segítséget és eszközt kapjanak a szoftvergazdálkodási gyakorlatuk kialakításához. Ezt a célt szolgálja az online, illetve postai úton beküldhető Szoftverbevallás, mely jó alkalom az üzleti szoftverfelhasználók számára, hogy megteremtsék szoftvereik hatékony nyilvántartási rendszerét.

A kampány hosszú távú célkitűzése a szoftvergazdálkodás és –nyilvántartás, mint üzleti folyamat, fontosságának és előnyeinek megismertetése az üzleti szoftverfelhasználókkal. A Szoftverbevallást beküldők részére a BSA Magyarország folyamatosan postázza a BSA Magyarország Szoftvertanúsítványt, mely igazolja, hogy az adott szervezet elvégezte a 2003. évi Szoftverbevallással kapcsolatos teendőit.

A gazdálkodó szervezetek szoftverbevallási aktivitása jelentős. A „szoftverbevalló” vállalatok közül kiemelkedik a Vegyépszer csoport közreműködése a bevallás elkészítése során, aki 30 társvállalatára, határidőre, a bevallás szabályait és jelentőségét megértve készítette el a szoftvernyilvántartását.

A Szoftverbevallásban, a kis és közepes vállalkozások mellett, az önkormányzatok is részt vesznek. A BSA fontosnak tartja, hogy az üzleti szféra szereplői mellett a közigazgatási szervezeteknél, önkormányzatoknál is rendben legyen a szoftvernyilvántartás.

Az Önkormányzatok közül a Szoftverbevallást elsőként két, Hajdú-Bihar megyei település, Zsáka és Hajdúszovát polgármesteri hivatala készítette el. A szerzői- és szomszédos jogok tiszteletben tartásáért, és a kampányban való aktív részvételükért a Tanúsítványokat a BSA képviselői ünnepélyes keretek között december 1-jén, Debrecenben adták át a települések jegyzőinek.

A BSA Magyarország felvilágosító tevékenységének fontos részét képezi a Szoftverbevallás kampány. Az egyesület országszerte több tízezer vállalkozás és regisztrált könyvelő számára küldött névre szóló levelet, amelyben tájékoztatja őket a Szoftverbevallás kampány indulásáról és feltételeiről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle