Connect with us

Hirdetés

technokrata

Word és PDF dokumentumok mobiltelefonokon

Laptop

Word és PDF dokumentumok mobiltelefonokon

A Sharp kifejlesztette annak módszerét, hogyan lehet a számítógépeken használt dokumentumformátumokat kezelni mobiltelefonos környezetben.

A távol-keleti vállalat a kanadai Bitflash nevű céggel közösen alkotta meg az Electronic Document Diplay Systemet, azaz az Elektronikus Dokumentum Megjelenítő Rendszert. Ennek használatával lehetőség nyílik a mobiltelefon-használók számára, hogy megjelenítsenek olyan üzleti dokumentumokat és grafikákat, melyek eddig a számítógépekre korlátozottan voltak csak használhatók.

A Sharp bejelentése szerint a mobiltelefonok kicsiny folyadékkristályos kijelzőin immár elérhető, hogy Adobe Acrobat file-okat vagy akár Microsoft Word, Excel és Powerpoint állományokat is meg lehessen nézni. A technológia rendelkezik a zoomolás képességével is (mely az XML egyik, Scalable Vector Graphics-Tiny névre hallgató standardjára alapul), így a szöveg egy részét kinagyítva kényelmesen, hunyorgás nélkül elolvasható az adott szakasz.

A renderelő szoftver beágyazottan először a Vodadone új V601SH mobiltelefonjában fog megjelenni. A Sharp által létrehozott kommunikációs eszközt elsőként Japánban fogják majd piacra dobni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés