Connect with us

technokrata

Word és PDF dokumentumok mobiltelefonokon

Laptop

Word és PDF dokumentumok mobiltelefonokon

A Sharp kifejlesztette annak módszerét, hogyan lehet a számítógépeken használt dokumentumformátumokat kezelni mobiltelefonos környezetben.

A távol-keleti vállalat a kanadai Bitflash nevű céggel közösen alkotta meg az Electronic Document Diplay Systemet, azaz az Elektronikus Dokumentum Megjelenítő Rendszert. Ennek használatával lehetőség nyílik a mobiltelefon-használók számára, hogy megjelenítsenek olyan üzleti dokumentumokat és grafikákat, melyek eddig a számítógépekre korlátozottan voltak csak használhatók.

A Sharp bejelentése szerint a mobiltelefonok kicsiny folyadékkristályos kijelzőin immár elérhető, hogy Adobe Acrobat file-okat vagy akár Microsoft Word, Excel és Powerpoint állományokat is meg lehessen nézni. A technológia rendelkezik a zoomolás képességével is (mely az XML egyik, Scalable Vector Graphics-Tiny névre hallgató standardjára alapul), így a szöveg egy részét kinagyítva kényelmesen, hunyorgás nélkül elolvasható az adott szakasz.

A renderelő szoftver beágyazottan először a Vodadone új V601SH mobiltelefonjában fog megjelenni. A Sharp által létrehozott kommunikációs eszközt elsőként Japánban fogják majd piacra dobni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle