Connect with us

Hirdetés

technokrata

ArchiCAD 8.1 – már magyar nyelven

Laptop

ArchiCAD 8.1 – már magyar nyelven

A Graphisoft, a Virtuális Épület koncepció fejlesztője a mai napon bejelentette, hogy Magyarországon is megkezdte építészeti tervezőszoftvere, az ArchiCAD új, 8.1-es verziójának piaci forgalmazását.

Pontosabb rajzok – jobb tervdokumentáció

Az ArchiCAD 8.1 Tervlapkönyv eszközében a Graphisoft munkatársai számos, a tervdokumentálási folyamatot és a projekt áttekinthetőségét támogató, valamint gyorsabb navigációt eredményező fejlesztést hajtottak végre. A felhasználók számára elsősorban a tervdokumentáció összeállítását segítő automatikus tervszámozási rendszer és a tervrajzok tartalmán alapuló intelligens tervcím-készítési funkció, valamint a különböző CAD szoftverek eltérő tervlap- és papírmérete közötti pontos koordináció jelent előrelépést. Mindemellett a különböző tervezőprogramokat használó építészeknek nem kell többé a tervrajzok idő- és munkaigényes konvertálásával foglalkozniuk a szoftverek közötti adatátvitel során.

Gyorsabb adatátvitel

Az ArchiCAD 8.1 számos, a DWG/DXF formátumban készült tervek továbbítását és fogadását elősegítő újdonságot tartalmaz, praktikus segítséget nyújtva az eltérő CAD szoftvereket és egyéb programokat alkalmazó felhasználók számára, a többszöri információ- és adatcserét igénylő csoportmunkák során. A beérkező, és az elküldött digitális tervdokumentumok képernyőn történő megjelenítésénél – például – felhasználói beavatkozás nélkül történik a tervben szereplő épületkomponensek háttérhez viszonyított kontraszt-állítása. Az ArchiCAD 8.1 kompatibilitást támogató funkciói pedig bizonyítottan jelentősen növelik a tervezési munkafolyamat gördülékenységét.

Egyszerűbb használat, nagyobb hatékonyság

Az ArchiCAD 8.1 legfontosabb vívmányának a tervezési munkafolyamatok pontosságát és koordinálhatóságát elősegítő funkciók fejlesztése, valamint az építészeti terv kidolgozását támogató eszközök bővítése tekinthető. Az egyedi igényeknek megfelelően programozható „gyorsbillentyű” gombok, valamint az eltérő terv-alternatívák egyszerűbb és gyorsabb nyomtatási lehetőségeinek biztosítása jelentős mértékben megkönnyítik az építész- és társtervezők munkáját.

Az új ArchiCAD verzió használatával növekszik a felhasználók ellenőrzési lehetősége a végleges falszerkezetek és falmetsződések, valamint az egyedi tervezői igényeket szolgáló tervmegjelenítések és tervdokumentációk kidolgozása felett. Mindezen fejlesztések lehetővé teszik az építészek számára, hogy a tervezési és dokumentációs feladatok mellett nagyobb hangsúlyt helyezzenek a kreativitásra és a tervek részletesebb kidolgozására.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés