Connect with us

technokrata

Szélessávú fejlesztési megállapodást írt alá a Matáv és az Ericsson

Laptop

Szélessávú fejlesztési megállapodást írt alá a Matáv és az Ericsson

A fejlesztés célja, a gyors Internet-elérés mellett új szolgáltatások nyújtására alkalmas, mindenki számára elérhető árú szélessávú struktúra kialakítása.

A Matáv-PKI és az Ericsson több évtizedes múlttal rendelkező együttműködésének új állomásához érkezett. Mostantól a felek közös fejlesztési erőforrásaikat hatékonyabban használják fel, közös fejlesztési folyamataikat felgyorsítják, egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszik. Ennek érdekében Koralewsky Vilmos a PKI vezetője és Leif Hansson üzletág igazgató októberben mindkét fél számára előnyös fejlesztési együttműködési megállapodást írt alá. A keretmegállapodás lehetővé teszi, hogy az Ericsson új szélessávú, IP, Ethernet alapú termékjavaslatai műszaki megoldásainak kifejlesztésébe a PKI közvetlenül bekapcsolódhasson.

A fejlesztés célja, a gyors Internet-elérés mellett új szolgáltatások nyújtására alkalmas, mindenki számára elérhető árú szélessávú struktúra kialakítása. A kidolgozás alatt álló rendszer a helyi hálózatokban már jól ismert Ethernet technológiára épül, de annak merőben új, innovatív felhasználásával kiküszöböli a szolgáltatói hálózatban való elterjedésének eddigi akadályait.

A kooperáció nemcsak az ADSL vonalak végződtetésére szolgáló berendezésekre (DSLAM) terjed ki, hanem a Matáv ehhez kapcsolódó hálózati architektúrájára is. Így magában foglalja az új lehetőségeket rejtő Ethernet hozzáférési és aggregációs hálózati architektúra kidolgozását, a Fiber Ethernet Access (FEA) megoldás tesztjét, az alkalmazásához kapcsolódó üzleti modell kidolgozását valamint az Ericsson softswitch rendszerének megismerését is.

Az Ericsson az Ethernet alapú hozzáférési rendszereinek továbbfejlesztéséhez és tökéletesítéséhez fogja felhasználni a Matáv gyakorlati, hálózatüzemeltetői tapasztalatait és észrevételeit.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle