Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélessávú fejlesztési megállapodást írt alá a Matáv és az Ericsson

Laptop

Szélessávú fejlesztési megállapodást írt alá a Matáv és az Ericsson

A fejlesztés célja, a gyors Internet-elérés mellett új szolgáltatások nyújtására alkalmas, mindenki számára elérhető árú szélessávú struktúra kialakítása.

A Matáv-PKI és az Ericsson több évtizedes múlttal rendelkező együttműködésének új állomásához érkezett. Mostantól a felek közös fejlesztési erőforrásaikat hatékonyabban használják fel, közös fejlesztési folyamataikat felgyorsítják, egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszik. Ennek érdekében Koralewsky Vilmos a PKI vezetője és Leif Hansson üzletág igazgató októberben mindkét fél számára előnyös fejlesztési együttműködési megállapodást írt alá. A keretmegállapodás lehetővé teszi, hogy az Ericsson új szélessávú, IP, Ethernet alapú termékjavaslatai műszaki megoldásainak kifejlesztésébe a PKI közvetlenül bekapcsolódhasson.

A fejlesztés célja, a gyors Internet-elérés mellett új szolgáltatások nyújtására alkalmas, mindenki számára elérhető árú szélessávú struktúra kialakítása. A kidolgozás alatt álló rendszer a helyi hálózatokban már jól ismert Ethernet technológiára épül, de annak merőben új, innovatív felhasználásával kiküszöböli a szolgáltatói hálózatban való elterjedésének eddigi akadályait.

A kooperáció nemcsak az ADSL vonalak végződtetésére szolgáló berendezésekre (DSLAM) terjed ki, hanem a Matáv ehhez kapcsolódó hálózati architektúrájára is. Így magában foglalja az új lehetőségeket rejtő Ethernet hozzáférési és aggregációs hálózati architektúra kidolgozását, a Fiber Ethernet Access (FEA) megoldás tesztjét, az alkalmazásához kapcsolódó üzleti modell kidolgozását valamint az Ericsson softswitch rendszerének megismerését is.

Az Ericsson az Ethernet alapú hozzáférési rendszereinek továbbfejlesztéséhez és tökéletesítéséhez fogja felhasználni a Matáv gyakorlati, hálózatüzemeltetői tapasztalatait és észrevételeit.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés