Connect with us

technokrata

Minimális mértékben változnak január 1-jétől a Matáv díjai

Laptop

Minimális mértékben változnak január 1-jétől a Matáv díjai

A díjemelések, illetve a változó díjak összességében várhatóan 1,6%-os árszintnövekedést eredményeznek.

Jövő év január 1-jétől minimális mértékben – átlagosan 1,6 százalékkal – emelkednek a Matáv hatósági áras tarifái és egyes díjcsomagok díjai. Változnak az üzleti előfizetések havidíjai, illetve a helyi és helyközi I. hívásirányok percdíjai. Ugyanakkor nem változik a lakossági előfizetések havidíja, a kapcsolási díj, továbbá változatlan percdíjakon telefonálhatnak az előfizetők a helyközi II., a belföldi távolsági, a mobil és a nemzetközi hívásirányokba, és egyes díjcsomagok esetében változatlan marad a percdíj a helyi és helyközi I. hívásirányokba is.

A Matáv hatósági áras tarifáit a 3/2002 (I. 21.) MeHVM rendelet határozza meg. E rendelet szerint a Matáv 2004-ben éves szinten átlagosan 2,5-3%-kal emelhetné hatósági telefondíjait, azonban a Matáv hosszú távú stratégiai célja, hogy megállítsa a vezetékes előfizetők számának csökkenését, ezért nem él a rendeletben meghatározott mértékű emelés lehetőségével. Tekintettel arra, hogy az 1,6%-os változás jóval alatta marad a 2004. évi inflációs várakozásoknak, így jövőre reálértéken csökkennek a telefondíjak.

Nem változnak a lakossági analóg és ISDN-előfizetések havidíjai, valamint a kapcsolási díj is változatlan marad. Minden díjcsomagban változatlan percdíjakon telefonálhatnak ügyfeleink a helyközi II., a belföldi távolsági, a mobil és a nemzetközi hívásirányokba. Továbbá nem változnak a helyi és helyközi I. hívások percdíjai sem a Felező, a Felező Plusz, a Kontroll, a Sokatmondó, a Ritmus 200, illetve a lakossági és üzleti Turbó ISDN díjcsomagokban. Az érmés és kártyás nyilvános telefonoknál az impulzusdíj továbbra is bruttó 20 Ft marad.

Az üzleti analóg vonal havidíja 2,2%-kal, bruttó 4.375 Ft-ra emelkedik, az üzleti ikervonal havidíja bruttó 1.762,50 Ft-ra nő. Az üzleti ISDN-előfizetések díja egységesen 4%-kal emelkedik, kivéve az üzleti ISDN2 P-MP szolgáltatást, melynek havidíja változatlan marad.

A Bázis, a Csevegő, a Minimál, illetve a Ritmus 100, Ritmus Standard, Ritmus Helyi, Ritmus Belföldi, Ritmus Mobil, Ritmus Csúcs díjcsomagokban emelkednek a helyi, illetve helyközi I. hívások percdíjai. A helyi és helyközi I. hívásirányokba gyakran telefonáló ügyfeleknek a Matáv december 3-án új, kiegészítő díjcsomagot vezetett be XL néven. Az XL előfizetői 990 forint kiegészítő havidíj ellenében a hét minden napján percdíj és kapcsolási díj nélkül telefonálhatnak csúcsidőn kívül helyi és helyközi I. irányokba. Az XL kiegészítő díjcsomagot a Bázis, a Csevegő és a Sokatmondó alapcsomagok mellé lehet igénybe venni.

A díjemelések, illetve a változó díjak összességében várhatóan 1,6%-os árszintnövekedést eredményeznek (a jogszabályi előírások alapján a hivatalos, végleges érték 2004. végén, a teljes éves változás alapján kerül megállapításra).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle