Connect with us

technokrata

Megalakult az Alerant Informatikai Részvénytársaság

Laptop

Megalakult az Alerant Informatikai Részvénytársaság

Üzletre szabott informatika.

Az Alerant Informatikai Rt.-t a Java alapú alkalmazásokban nagy projekt tapasztalattal és kiemelkedő technológiai tudással rendelkező technológusok, fejlesztők alapították 2003 őszén. Az itt dolgozó szakemberek korábban Java alapú alkalmazás-fejlesztési, integrációs és portál projektekben szereztek tapasztalatot. A cég az üzleti igényekre koncentráló, technológiailag professzionális szolgáltatásokat kínál megrendelőinek. Az Alerant Rt. fő profilja a BEA Systems cég termékeihez kapcsolódó szolgáltatások illetve nagyvállalati Java (J2EE) alapú projektek kivitelezése. A cég tulajdonosai magánszemélyek. Az Alerant Rt. 20 millió forint alaptőkével alakult. A szolgáltatásaiból fél milliárd forint árbevételt tervez 2004-re.

Emellett az Alerant Rt. stratégiai megállapodást kötött a HP Magyarországgal valamint, Magyarországon kizárólagosan, elnyerte a BEA Technology Center címet, így kínálati palettáján a disztribútori tevékenység ellátásán felül a támogatási szolgáltatások is szerepelnek. Ezen felül az Alerant Rt., jogosult BEA viszonteladói és partneri hálózat kialakítására.

A Hewlet-Packard Co. és a BEA Systems stratégiai együttműködés keretében a világ több pontján kompetencia központokat és laboratóriumot hozott létre. Ezek feladata a BEA Systems piacvezető WebLogic termékcsaládján alapuló nagyvállalati alkalmazások problémamentes üzemeltetéséhez szükséges szolgáltatások biztosítása. Ezt a feladatot Magyarországon az Alerant Rt. látja el.

„Olyan magyarországi stratégiai partnert kerestünk, akivel együtt a korszerű technológiai tudást, alkalmazási tapasztalatokkal ötvözve a legmagasabb szinten tudjuk a vevőink, sokszor igen magas, fejlesztési és támogatási igényeit kiszolgálni. Számunkra ugyancsak kiemelt jelentőségű a magas színvonalú ügyfélkezelési gyakorlat és ezt várjuk el partnerünktől is.” – mondta Szalay Imre, a HP Magyarország vezérigazgató helyettese”

„Izgalmas kihívás már az indulástól két világklasszis céggel ilyen szoros együttműködésben dolgozni. Úgy gondolom, hogy az Alerant Rt. munkatársainak szakmai felkészültsége és tapasztalata, valamint a világszínvonalú technológia és szolgáltatás nyújtotta biztonság komoly versenyelőny jelent számunkra az informatikai piacon. Meggyőződésünk, hogy a három cég együttműködéséből nem csak mi, de leginkább megrendelőink profitálnak.” – jelentette ki Szabó Tamás, az Alerant Rt. ügyvezető igazgatója.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle