Connect with us

technokrata

Újabb Windows-kompatibilis Linux a láthatáron

Laptop

Újabb Windows-kompatibilis Linux a láthatáron

A Xandros második változata a napokban jelenik meg – a disztribúció érdekessége, hogy ismét egy olyan operációs rendszer van születőben, mely a Windows-hívek elcsábításán fáradozik.

Tervek szerint december 16-án kerül forgalomba a Xandros Linux kettes verziója, 40 dolláros áron. A felhasználók ezen összeg kifizetéséért 30 napos e-mailes terméktámogatást is kapnak az operációs rendszerhez.

A fejlesztő azt reméli, hogy szoftverének kiadásával könnyebbé válhat a Windows-ról való migráció, azaz sikerül magának jónéhány, jelenleg még microsoftos operációs rendszert alkalmazó felhasználót megszereznie. Ennek egyik kulcseleme a Xandros egyszerű használata: ez többek között a telepítésnél is megmutatkozik (mely elintézhető négy kattintásból; mivel az OS például automatikus merevlemez-partícionálással is bír). A Deluxe változat – a kiadó szerint – problémamentesen képes a Microsoft Office programok futtatására.

Amennyiben azonban valaki erre nem vágyik, az sem marad irodai program(csomag) nélkül: a Xandros az OpenOffice mellett tette le a voksát. Ezenfelül egy füles (tabbed) webböngésző, egy e-mailkliens (automatikus spamszűréssel) és azonnali üzenőprogram is megtalálható az operációs rendszerben. A Xandros Disk burner pedig lehetővé teszi az optikai lemezek írását.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp