Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszállott játékosokká válnak szüleink, nagyszüleink?

Laptop

Megszállott játékosokká válnak szüleink, nagyszüleink?

Egy felmérés szerint az idősek körében is hódít a számítógépes játékok bűvölete.

A Codemasters-t bizonyára nem sok olvasónak kell bemutatnunk. Az olyan játékokat felmutató cég, mint például az Operation Flashpoint vagy a Colin McRae Rally, egy ideje amiatt is híressé vált, hogy merőben szokatlan technológiát alkalmaz szoftvereinek védelmére. Egy ilyen programnál elsőre úgy tűnik, az eredeti lemezről készített kalózmásolat tökéletesen használható, ám a Fade névre keresztelt másolásvédelem egy idő után aktiválódik, s tönkreteszi a játékélményt.

Most azonban nem ezzel kapcsolatban kerültek ismét az érdeklődés középpontjába, hanem azon kijelentésük miatt, melyben azt állítják, hogy az idős emberek is egyre inkább nyitottak a számítógépes játékokra. Egy, a Codemasters által készített jelentés értelmében 60 év felett sincs megállás, ha kikapcsolódásról van szó. Igaz, a nagyik nem mondhatók a Quake és a többi FPS rajongóinak, sokkal inkább a nyugisabb, gondolkodtatóbb (például a stratégiai) játékokat kedvelik.

A szürke játékosok névvel illetett korcsoport a közeljövőben meghatározó célpontja lehet a játékokat fejlesztő cégeknek. Csak az Egyesült Királyságban többen vannak, mint a 16 éven aluli gyermekek, s ez a szám már most sem lebecsülendő (főleg annak ismeretében, hogy az ezen kor felettiek a társadalom egészében egyre nagyobb hányadot fognak betölteni). Többnyire azonban szükséges a fiatalok közreműködése ahhoz, hogy a nyugdíjas férfiak és nők rákapjanak erre a szórakozási formára – aki azonban függővé vált, az gyakran napi 2-3 órát is eljátszadozik PC-jén vagy konzolján. Az élemedett korú emberek ugyanis a televíziózásnál jobb alternatívát látnak a digitális játékokban, ráadásul még az elméjüket is frissen tarthatják, miközben jól szórakoznak.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés