Connect with us

Samsung Young Scientist Day a Műegyetemen

Laptop

Samsung Young Scientist Day a Műegyetemen

Fiatal tudósok mérhették össze tudásukat a technológiai fejlesztések terén.

Fiatal kutatók mérték össze tudásukat múlt héten a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, ahol technológiai és kereskedelmi szempontból értékes előadásokat hallhattak az érdeklődők. Az esemény névadó szponzora, a Samsung Electronics elkötelezett a fiatal tudósok támogatásában.

A versenyre négy témában küldhettek be előadás-tervezeteket a pályázók, amelyeket egy, közép-európai oktató- és kutatószervezetekből és a Samsung Electronics szakembereiből álló nemzetközi független testület, a SAIT (Samsung Advanced Institue of Technologie) ellenőrzött. A fő szempont olyan kreatív, koncepcionális technológiai javaslatok kiválasztása volt, amelyek nagy innovációs lehetőségeket rejtenek és kereskedelmi szempontból is értékesek lehetnek.

A verseny helyezettjei:
1. hely: Baranyin Péter Zoltán – előadásának címe: Projectterv: abnormális kórházi mozgás felismerése és riasztási mindennapi számítástechnikai eszközökkel
2. hely: Czúni László – előadásának címe: Fotografikus képek mélység alapú indexelése és visszakeresése.
3. hely: Buttyán Levente – előadásának címe: Kis erőforrásigényű hitelesítési protokollok olcsó RFID címkékhez, Csörnyei Márk – előadásának címe: Zajcsökkentett Nd: YVO lézerforrás.

A Samsung Electronics ezzel az eseménnyel is erősíteni kívánja kapcsolatát a magyar kutatószervezetekkel a kölcsönösen előnyös együttműködés további bővítése érdekében. A vállalat számára eddig is rendkívül fontos volt a kutatás-fejlesztés támogatása, meggyőződésük szerint elképzelhetetlen egy sikeres elektronikai cég innovatív fejlesztési háttér nélkül.

Az elmúlt harminc év alatt a vállalat számtalan akadályt küzdött le sikerrel, míg elfoglalta helyét a világ vezető elektronikai cégei között. A 21. század világát a digitális konvergencia, a fejlett technológia egyszerű és gyors kezelhetőségének megvalósítása, valamint a kiemelkedő formatervezés uralja. A Samsung az információtechnológia számos területének vezető vállalataként bebizonyította, hogy képes a folyamatos fejlődésre, a fogyasztók gyorsan változó igényeinek magas szintű kielégítésére.

A Samsung Electronics világszerte, így Magyarországon is, az üzleti sikerek mellett kiemelt jelentőséget tulajdonít a közéleti szerepvállalásnak. A Samsung Electronics Magyar Rt. támogatási programjainak célja, hogy a Samsung, a magyar közélet hasznos és elismert szereplőjeként, közelebb kerülhessen az emberekhez.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom