Connect with us

technokrata

Az EPSON jóvoltából levegőbe emelkedik a világ legkisebb repülőrobotja

Laptop

Az EPSON jóvoltából levegőbe emelkedik a világ legkisebb repülőrobotja

A SEIKO EPSON-nak köszönhetően, a nem értékesítésre szánt, EPSON µFR (Micro Flying Robot) modellnevű prototípus révén immár a harmadik dimenzió, a levegő is megnyílik a robotok előtt.

A ˝The sky’s the limit˝ (Határ a csillagos ég) mottó jegyében a SEIKO EPSON a világon elsőként állított elő repülésre alkalmas mikrorobotot. A november 19-én, Tokióban rendezett 2003. évi Nemzetközi Robotkiállításon bemutatott EPSON µFR az EPSON-nak a mikromechanika terén játszott úttörő szerepének és az ebből fakadó számos újítás gyümölcseként tekinthető.

(Törpe)erőmű
A 130 milliméter átmérőjű és 70 milliméter magas µFR-t két ellenkező irányban forgó rotor emeli a magasba. A rotorok mozgatásáról ultrahang meghajtású motorok gondoskodnak, amelyek a saját súlyukhoz képest a legnagyobb mért teljesítménnyel kápráztatják el az érdeklődőket. A felemelkedést követően az EPSON µFR modelljét a világ első lineáris szervomotorja stabilizálja. A 10 grammot éppen meghaladó tömegű prototípus irányítása vezeték nélküli, ultrakönnyű Bluetooth modulon keresztül történik.

Valódi kutató szellem
Azt követően, hogy az EPSON ez év áprilisában bemutatta az EPSON Monsieur II-P-t, a világ legkisebb mikrorobotjának, az EPSON Monsieur-nek az utódját, a vállalat még magasabbra emelte a mércét maga előtt. Ennek megfelelően következetesnek tekinthető a repülő robot kifejlesztése támasztotta kihívás elfogadása. Az EPSON µFR elnevezésű prototípussal az EPSON lenyűgöző bizonyságát adja annak az óriási szakértelemnek, amely a mikromechanikai technológia terén áll a cég rendelkezésére. A jelenkornak ezek a csúcsteljesítményei olyan sokoldalú alkalmazások előtt nyitják meg az utat, amelyek már a közeljövőben gazdagíthatják mindennapjainkat.

Az EPSON µFR legfontosabb jellemzői:
A vállalat által végzett kutatások szerint az µFR rendkívül kis súlyú, ultrahang meghajtású motorja a világon a legjobb teljesítménnyel rendelkezik a teljesítmény-súly viszonylatában, míg irányítása a világ legkisebb energiafelhasználással büszkélkedő Bluetooth modulon keresztül történik.
Mid-air control technology (Légi szabályozási technológia): Az µFR rendelkezik a világon az első lineáris szervomotorokkal irányított tömegsúlypont-szabályozással.
High-density mounting technology (Nagy tömörségű szerelési technológia): A nagyfrekvenciás és a vezérlő kapcsolási körök minimális helyen történő egyesítése.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle