Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EPSON jóvoltából levegőbe emelkedik a világ legkisebb repülőrobotja

Laptop

Az EPSON jóvoltából levegőbe emelkedik a világ legkisebb repülőrobotja

A SEIKO EPSON-nak köszönhetően, a nem értékesítésre szánt, EPSON µFR (Micro Flying Robot) modellnevű prototípus révén immár a harmadik dimenzió, a levegő is megnyílik a robotok előtt.

A ˝The sky’s the limit˝ (Határ a csillagos ég) mottó jegyében a SEIKO EPSON a világon elsőként állított elő repülésre alkalmas mikrorobotot. A november 19-én, Tokióban rendezett 2003. évi Nemzetközi Robotkiállításon bemutatott EPSON µFR az EPSON-nak a mikromechanika terén játszott úttörő szerepének és az ebből fakadó számos újítás gyümölcseként tekinthető.

(Törpe)erőmű
A 130 milliméter átmérőjű és 70 milliméter magas µFR-t két ellenkező irányban forgó rotor emeli a magasba. A rotorok mozgatásáról ultrahang meghajtású motorok gondoskodnak, amelyek a saját súlyukhoz képest a legnagyobb mért teljesítménnyel kápráztatják el az érdeklődőket. A felemelkedést követően az EPSON µFR modelljét a világ első lineáris szervomotorja stabilizálja. A 10 grammot éppen meghaladó tömegű prototípus irányítása vezeték nélküli, ultrakönnyű Bluetooth modulon keresztül történik.

Valódi kutató szellem
Azt követően, hogy az EPSON ez év áprilisában bemutatta az EPSON Monsieur II-P-t, a világ legkisebb mikrorobotjának, az EPSON Monsieur-nek az utódját, a vállalat még magasabbra emelte a mércét maga előtt. Ennek megfelelően következetesnek tekinthető a repülő robot kifejlesztése támasztotta kihívás elfogadása. Az EPSON µFR elnevezésű prototípussal az EPSON lenyűgöző bizonyságát adja annak az óriási szakértelemnek, amely a mikromechanikai technológia terén áll a cég rendelkezésére. A jelenkornak ezek a csúcsteljesítményei olyan sokoldalú alkalmazások előtt nyitják meg az utat, amelyek már a közeljövőben gazdagíthatják mindennapjainkat.

Az EPSON µFR legfontosabb jellemzői:
A vállalat által végzett kutatások szerint az µFR rendkívül kis súlyú, ultrahang meghajtású motorja a világon a legjobb teljesítménnyel rendelkezik a teljesítmény-súly viszonylatában, míg irányítása a világ legkisebb energiafelhasználással büszkélkedő Bluetooth modulon keresztül történik.
Mid-air control technology (Légi szabályozási technológia): Az µFR rendelkezik a világon az első lineáris szervomotorokkal irányított tömegsúlypont-szabályozással.
High-density mounting technology (Nagy tömörségű szerelési technológia): A nagyfrekvenciás és a vezérlő kapcsolási körök minimális helyen történő egyesítése.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés