Connect with us

technokrata

Új Adobe FrameMaker: hatékony XML képességek

Laptop

Új Adobe FrameMaker: hatékony XML képességek

A frissítésben új migrációs és import jellemzők, továbbá a népszerű grafikus formátumok támogatása erősíti a meglévő eszközöket.

Az Adobe bejelentette a nagyvállalati szintű tartalom- és kiadványszerkesztő megoldás, az Adobe FrameMaker 7.1 frissített változatát. A FrameMaker a szövegszerkesztést az Extensible Markup Language (XML) lehetőségeivel párosítva egyszerűvé teszi a tartalom átszerkesztését és közzétételét több csatornán is, többek között nyomtatásban, Adobe PDF formátumban és a weben.

A FrameMaker 7.1 új kereszthivatkozási szolgáltatásokat tartalmaz a dokumentumok között, és segítségével egy dokumentum több változatát egyetlen állományként tárolhatjuk. A FrameMaker 7.1 változatával a felhasználók most Quark XPress és Adobe PageMaker formátumról átállíthatják korábbi műszaki dokumentumaikat és eszközeiket. A népszerű grafikai file-formátumok bővített támogatásával az Adobe Photoshop állományokat időt megtakarítva közvetlenül FrameMake-be lehet importálni.

Egyszerűbb XML alkalmazás

A FrameMaker lehetővé teszi a vállalati felhasználók számára, hogy dokumentumtartalmak szerkesztésnél az eredménnyel megegyező nézetben készíthessenek, szerkeszthessenek és importálhassanak valós XML tartalmat. A FrameMaker 7.1 a feltételes XML szövegtámogatás bevezetésével lehetővé teszi, hogy egy XML dokumentumból több változatot egyetlen állományban tároljunk. Ezzel jóval egyszerűbb előállítani az alig változó tartalmú dokumentációkat, mint amilyenek a különböző elektromos előírásokra vonatkozó régió specifikus információk, vagy a garanciális és vevőszolgálati adatok. A FrameMaker 7.1 kibővített kereszthivatkozási szolgáltatásaival csatolások lehetnek XML dokumentumok között. Például egy termék XML-ben meglévő szerelési útmutatója most hivatkozást és közvetlen csatolást tartalmazhat egy szintén XML formátumú felhasználói kézikönyv adott részére. Felhasználói visszajelzések alapján egy automatikus XML-be mentés szolgáltatás is helyet kapott benne, így XML dokumentumok szerkesztésénél a felhasználóknak nem kell a speciális “save as” funkció kiválasztására figyelniük – az egyszerű mentés vagy file-bezárás a dokumentumot automatikusan a megfelelő formátumba menti.

További bővítések

Az új szűrőkkel könnyen vihetünk át PageMaker és Quark XPress állományokat a FrameMakerbe. Ilyen állományokkal rendelkező felhasználók most a FrameMaker hosszú dokumentum kezelését és többcsatornás támogatását kihasználva közvetlenül nyomtathatnak Adobe PDF, HTML, XML és más formátumba.

Hatékonyabb lehet a kiadóvállalatok munkája, mivel a Photoshop állományokat közvetlenül FrameMaker 7.1-be importálhatják, és nem kell az állományokat köztes formátumba elmenteniük. A további bővítések közé tartozik a JPEG 2000 grafikus formátum támogatása és a javított szűrők az illusztrációk, többek között natív Adobe Illustrator file-ok Adobe PDF-ben történő feldolgozásához. A kibővített méretezhető vektorgrafika (Scalable Vector Graphics, SVG) támogatás azt jelenti, hogy egy grafikus állomány egyaránt forrása lehet egy kiváló minőségű vektoros grafikának nyomtatásban és PDF-ben, illetve egy interaktív, kiváló minőségű vektoros grafikának a weben.

Az Adobe FrameMaker 7.1 for Windows és Sun Solaris 2004. januárjában lesz megvásárolható.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp