Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Adobe FrameMaker: hatékony XML képességek

Laptop

Új Adobe FrameMaker: hatékony XML képességek

A frissítésben új migrációs és import jellemzők, továbbá a népszerű grafikus formátumok támogatása erősíti a meglévő eszközöket.

Az Adobe bejelentette a nagyvállalati szintű tartalom- és kiadványszerkesztő megoldás, az Adobe FrameMaker 7.1 frissített változatát. A FrameMaker a szövegszerkesztést az Extensible Markup Language (XML) lehetőségeivel párosítva egyszerűvé teszi a tartalom átszerkesztését és közzétételét több csatornán is, többek között nyomtatásban, Adobe PDF formátumban és a weben.

A FrameMaker 7.1 új kereszthivatkozási szolgáltatásokat tartalmaz a dokumentumok között, és segítségével egy dokumentum több változatát egyetlen állományként tárolhatjuk. A FrameMaker 7.1 változatával a felhasználók most Quark XPress és Adobe PageMaker formátumról átállíthatják korábbi műszaki dokumentumaikat és eszközeiket. A népszerű grafikai file-formátumok bővített támogatásával az Adobe Photoshop állományokat időt megtakarítva közvetlenül FrameMake-be lehet importálni.

Egyszerűbb XML alkalmazás

A FrameMaker lehetővé teszi a vállalati felhasználók számára, hogy dokumentumtartalmak szerkesztésnél az eredménnyel megegyező nézetben készíthessenek, szerkeszthessenek és importálhassanak valós XML tartalmat. A FrameMaker 7.1 a feltételes XML szövegtámogatás bevezetésével lehetővé teszi, hogy egy XML dokumentumból több változatot egyetlen állományban tároljunk. Ezzel jóval egyszerűbb előállítani az alig változó tartalmú dokumentációkat, mint amilyenek a különböző elektromos előírásokra vonatkozó régió specifikus információk, vagy a garanciális és vevőszolgálati adatok. A FrameMaker 7.1 kibővített kereszthivatkozási szolgáltatásaival csatolások lehetnek XML dokumentumok között. Például egy termék XML-ben meglévő szerelési útmutatója most hivatkozást és közvetlen csatolást tartalmazhat egy szintén XML formátumú felhasználói kézikönyv adott részére. Felhasználói visszajelzések alapján egy automatikus XML-be mentés szolgáltatás is helyet kapott benne, így XML dokumentumok szerkesztésénél a felhasználóknak nem kell a speciális “save as” funkció kiválasztására figyelniük – az egyszerű mentés vagy file-bezárás a dokumentumot automatikusan a megfelelő formátumba menti.

További bővítések

Az új szűrőkkel könnyen vihetünk át PageMaker és Quark XPress állományokat a FrameMakerbe. Ilyen állományokkal rendelkező felhasználók most a FrameMaker hosszú dokumentum kezelését és többcsatornás támogatását kihasználva közvetlenül nyomtathatnak Adobe PDF, HTML, XML és más formátumba.

Hatékonyabb lehet a kiadóvállalatok munkája, mivel a Photoshop állományokat közvetlenül FrameMaker 7.1-be importálhatják, és nem kell az állományokat köztes formátumba elmenteniük. A további bővítések közé tartozik a JPEG 2000 grafikus formátum támogatása és a javított szűrők az illusztrációk, többek között natív Adobe Illustrator file-ok Adobe PDF-ben történő feldolgozásához. A kibővített méretezhető vektorgrafika (Scalable Vector Graphics, SVG) támogatás azt jelenti, hogy egy grafikus állomány egyaránt forrása lehet egy kiváló minőségű vektoros grafikának nyomtatásban és PDF-ben, illetve egy interaktív, kiváló minőségű vektoros grafikának a weben.

Az Adobe FrameMaker 7.1 for Windows és Sun Solaris 2004. januárjában lesz megvásárolható.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés