Connect with us

technokrata

Az USA már a linuxosokat is várja hadseregébe

Laptop

Az USA már a linuxosokat is várja hadseregébe

Az America´s Army nevű, ingyen letölthető 3D-s játék nagy népszerűsége tovább nőhet a linuxos és a Mac-es változat megjelenésével.

Még tavaly nyáron debütált az a first person shooter játékszoftver, melyet az USA hadserege hozott létre, így népszerűsítendő az Egyesült Államok fiataljai körében a katonaéletet. A játék ingyenes letölthetősége sokakat vitt rá, hogy kipróbálják: az eltelt lassan másfél év alatt közel kétmillió játékost regisztráltak. Igaz, arról pontos adat nincs, hogy ezen emberek közül hányan jelentkeztek végül a seregnél szolgálattételre, de minden bizonnyal sikeres volt a kezdeményezés, mert további kiegészítők jelentek meg.

A leendő kadétok – és mindenki, akit érdekelnek az ilyen játékok – eddig ˝csak˝ Windows-os környezetben tehették próbára ügyességüket és kitartásukat. Nemrég azonban bejelentették, hogy a szoftver Special Forces változata Linuxon és Mac-en is elérhetővé vált. Ezzel az alapjátékon felül hat új egyszemélyes és többszereplős küldetés is rendelkezésre áll.

Nem állnak le a fejlesztők a további munkálatokkal sem: 2004. tavaszán újabb bővítések fognak megjelenni ahhoz a programhoz, mely az első olyan játék, ami képes kihasználni az AMD 64 bites processzoraiban rejlő erőt. Ez utóbbit egyébként pont egy Linux-CD-vel összeintegrált kiadás hivatott demonstrálni – ám a mostani bejelentést követően bárki (szinte) bármilyen operációs rendszerre felrakhatja a programot.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp