Connect with us

technokrata

A kiíró nem lehet győztese egy pályázatnak

Laptop

A kiíró nem lehet győztese egy pályázatnak

Alapvető tévedéseket tartalmaz az egyik országos napilap nemrég megjelent cikke, amely címében és tartalmában helytelen állításokat fogalmaz meg az IT Kht.-val kapcsolatban – áll az IT Információs Társadalom Kht. közleményében.

Az IT Kht. a Magyar Hírlap cikkére reagálva közölte, hogy a cikknek már a címe is hibás, hiszen a pályázatot az IHM írta ki és a nyertesek a kisebbségi önkormányzatok voltak. Az elnyert eszközöket pedig szintén az IHM rendelte meg, a Miniszterelnöki Hivatal (MKGI) által kiírt központosított közbeszerzésen érvényes keretszerződéssel rendelkező cégektől. A fentiekből következik, hogy az IT Kht. sem kiírója, sem győztese nem lehetett a pályázatnak, valamint az is tény, hogy az idei évre vonatkozó központosított közbeszerzésben egyetlen cégnek sem konzorciális partnere.

Az IT Kht. alapvető feladatai teljesítése mellett – erőforrásainak jobb kihasználása, gazdaságosabb működtetése érdekében – piaci alapon informatikai szolgáltatások nyújtását tervezi. Ezért a jövő évre vonatkozó központosított közbeszerzési eljárásra eszközszállító pályázók (Fujitsu-Siemens, HP, IBM) konzorciális partnereként bejelentkezett. Mivel azonban nem sikerült valamennyi pályázó mellett megjelennie, ezért november 17-én az IT Kht. a jelentkezést mindhárom cég esetében visszavonta.

Ugyanakkor az IT Kht. fontosnak tartja a jövőben is, hogy piaci alapon nyújthasson informatikai szolgáltatást. Ezért javasolja az IHM-nek, hogy az kezdeményezze, hogy a jövőben a központosított közbeszerzésen ne csak eszközszállítókhoz kapcsolódóan, hanem az Internet-szolgáltatókhoz hasonlóan, önállóan is lehessen informatikai szolgáltatások nyújtására bejelentkezni.

A szóban forgó cikk egyébként már nem érhető el az Interneten. Azon kérdésünkre, hogy kíván-e az IT Kht. helyreigazítást, vagy jogorvoslatot, egyelőre nem érkezett válasz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle