Connect with us

Hirdetés

technokrata

Service Packet ad ki a SuSE

Laptop

Service Packet ad ki a SuSE

A disztribútor tervei szerint a mai napon bocsátja útjára harmadik javítócsomagját, melyet a vállalati környezetben használt SuSE Linux Enterprise Serverhez készítettek.

A disztribútor tervei szerint a csúcskategóriás SuSE Linux Enterprise Server (SLES) termékéhez ki fog adni egy frissítést a vállalati felhasználók számára. A Service Pack 3 révén az operációs rendszer többek között az IBM legújabb vékonyszervereit (vagy blade-szerver, ahogy jobban tetszik) is támogatni fogja. Míg a korábbi SLES 8 a 2.4.19-es kernelre épül, addig az SP3 feltelepítése után az OS rendszermagjának sorszáma már 2.4.21-es lesz.

További fejlesztések várhatók a jobb multipath bevitel/kivitel érdekében (ez a funkció lehetővé teszi a rendszer számára, hogy egy alternatív kommunikációs csatornát használjon abban az esetben, ha az elsődleges elérési út valamilyen (hardver)hibából használhatatlanná válik). Támogatni fogja a hardveres kódolást és az IBM zSeries mainframe-ek üvegszál-csatornás tárolórendszereit, az Itanium processzorok egy szerveren belüli, akár 64 darabos összeállítását is, valamint a hyperthreading technológiát – a korábbinál jobban.

Miért nem tapasztalható az asztali rendszereken megszokott dinamikus termékverzió-csere a szerverkörnyezetre szánt operációs rendszerek terén? A válasz egyszerű: ebben a szegmensben a radikálisabb változások kevésbé indokoltak, a lényeg inkább a komolyabb tesztelésen és a stabilabb működés biztosításán van. S ugyan maga a SLES ingyenesen nem elérhető, de a frissítés a már ilyen rendszer(eke)t használók számára ingyenes lesz, közölte a SuSE.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés