Connect with us

technokrata

Már letölthető a legújabb SuSE Linux

Laptop

Már letölthető a legújabb SuSE Linux

Az Európában talán legnagyobbnak számító disztribútor bejelentette, hogy nemrég megjelent operációs rendszere immár letölthető az Internetről.

A SuSE mindig igyekezett nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy az asztali operációs rendszereinek fizetős, dobozos változata mellett elérhető legyen a szoftver az Interneten is. Nem volt ez másként a korábbi verzióknál, s a mostani bejelentést követően ismét lehetőség nyílik a SuSE Linux 9 letöltésére.

Közel egy hónapot kellett várni arra, hogy weben keresztül is elérhető legyen az operációs rendszer; hiszen a SuSE 9-es változata még októberben bejelentésre került. Aki a dobozos verzió mellett dönt, az 180 napos terméktámogatásban és két felhasználói kézikönyvben is részesül, nem is beszélve a szoftverek százairól, amiket az operációs rendszer mellé csomagol a kiadó.

Aki azonban szeretné letölteni a Linuxot, az – néhány korlátozás mellett – megteheti. A felhasználók akár hálózatról, akár merevlemezről is installálhatják a szoftvert, de telepítő CD létrehozására nincsen lehetőség. További hátránya a dobozos változattal szemben, hogy bizonyos licencfeltételek miatt nem mindegyik szoftver tölthető le, amely az eredeti csomagban helyet kapott. Ezenfelül természetesen nem tartalmaz telepítési terméktámogatást.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle