Connect with us

technokrata

3M Wall Display – a Jövőkép

Laptop

3M Wall Display – a Jövőkép

Az amerikai 3M új technológiájú, Wall Display elnevezésű berendezéseinek jelentősen csökkentette magyarországi fogyasztói árát, amelytől a konferenciákban, az oktatásban és az üzleti megbeszélésekben elindított váltás felgyorsítását reméli – közölte a 3M kiemelt hazai forgalmazója, a GALAX Vetítéstechnikai Kft.

A megoldás a különböző vetítéstechnikai feladatok közül hat elemet egyesít egy eszközben, ellátja a multimédia projektor, a digitális tábla, a másolótábla, a vetítővászon, a hangszórók és a TV monitor feladatait. A különféle prezentációs- és multimédiás funkciók mellett a kommunikációs célokat, így a videokonferenciázást is támogatja.

A prezentációs segédeszközök régebbi generációi meglehetősen szűkre szabták az előadások, konferenciák formai és tartalmi kereteit. Mostanáig például nem lehetett a vetítővászon előtt állni, mivel a kivetített képet eltakarta az előadó árnyéka. A Wall Display projektora a vetítőtábla tetejéből gombnyomásra előbukkanó karon, a vetítési felülettől 50 centiméterre működik, így nem kerülhet árnyék a képre.

Egy előadás, például egy oktatás során különböző eszközök – írásvetítő, projektor, flip-chart stb. – használata gyakran problémát jelent, az előadónak az egyiktől a másikig kell rohangálnia, egyidejű működtetésük számos nehézséget, kellemetlenséget okoz. A 3M épp ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére egyesítette ezeket az eszközöket egyetlen berendezésben – mutatta be a terméket a 3M kiemelt hazai forgalmazója, a GALAX Vetítéstechnikai Kft.

A falra függeszthető, nagyméretű, lapos képernyőt egy jelforrással (számítógéppel, videólejátszóval stb.) összekapcsolva indulhat az előadás – kezdte a bemutatót Lénárt Áron, a GALAX Kft. ügyvezető igazgatója. A 3M úgynevezett Vikuiti Display Enhancement felülettechnológiát alkalmaz, amelynek eredményeként a kép kristálytisztán, akár 170 fokos szögből is jól látható. Amikor a számítógép képernyője a Wall Display segítségével jelenik meg, a felület egy interaktív érintőképernyővé válik, amelyen a 3M digitális toll úgy használható, mint a számítógépeknél az egér, így az előadó a tábla mellől irányíthatja a prezentációt lejátszó gépet. A többfunkciós távirányító segítségével az előadás könnyedén kézben tartható, így az előadónak nem kell a különféle techniki eszközökkel bajlódnia, s figyelmét csakis közönségének szentelheti.

A Wall Display digitális tábla és másolótábla funkciójával elmenthetőek, színes nyomtató csatlakoztatásával pedig kinyomtathatóak a táblára írt adatok. Mivel minden digitálisan rögzül, a jegyzetelés feleslegessé válik, a résztvevők akár mágneslemezen is megkaphatják a táblára írtakat, így mindenki aktívabban vehet részt a munkában. A Wall Display eredményesebbé teszi a távkonferenciák lebonyolítását is. A különböző helyszíneken lévő résztvevőket összekapcsolja egy videokonferencia keretében, a nagy kijelző segítségével pedig az adatok és a dokumentumok jobban láthatók még a hátrébb ülők számára is.

A GALAX és a 3M reményei szerint a megoldással nemcsak a kényelmesebb, hatásosabb, vagy eredményesebb munkához és oktatáshoz, hanem a kulturáltabb munkakörnyezethez is hozzájárulnak. A Wall Display alkalmazásával megszűnhet a tárgyalók zsúfoltsága, eltűnhetnek a kábelek, és a megannyi segédeszköz megfelelő működtetését sem kell megtanulni. A készülék finom, futurisztikus vonalvezetésével reprezentatív megjelenést is nyújt. Néha egy-egy forradalmian új termék képes teljesen megváltoztatni világlátásunkat és munkamódszereinket. A 3M Wall Display a piacon korábban nem létező, új termékkategóriát teremtett, s ha nem is mindennapjainkban, de az előadói kultúrában várhatóan szintén nagy hatást gyakorol.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle