Connect with us

Hirdetés

technokrata

3M Wall Display – a Jövőkép

Laptop

3M Wall Display – a Jövőkép

Az amerikai 3M új technológiájú, Wall Display elnevezésű berendezéseinek jelentősen csökkentette magyarországi fogyasztói árát, amelytől a konferenciákban, az oktatásban és az üzleti megbeszélésekben elindított váltás felgyorsítását reméli – közölte a 3M kiemelt hazai forgalmazója, a GALAX Vetítéstechnikai Kft.

A megoldás a különböző vetítéstechnikai feladatok közül hat elemet egyesít egy eszközben, ellátja a multimédia projektor, a digitális tábla, a másolótábla, a vetítővászon, a hangszórók és a TV monitor feladatait. A különféle prezentációs- és multimédiás funkciók mellett a kommunikációs célokat, így a videokonferenciázást is támogatja.

A prezentációs segédeszközök régebbi generációi meglehetősen szűkre szabták az előadások, konferenciák formai és tartalmi kereteit. Mostanáig például nem lehetett a vetítővászon előtt állni, mivel a kivetített képet eltakarta az előadó árnyéka. A Wall Display projektora a vetítőtábla tetejéből gombnyomásra előbukkanó karon, a vetítési felülettől 50 centiméterre működik, így nem kerülhet árnyék a képre.

Egy előadás, például egy oktatás során különböző eszközök – írásvetítő, projektor, flip-chart stb. – használata gyakran problémát jelent, az előadónak az egyiktől a másikig kell rohangálnia, egyidejű működtetésük számos nehézséget, kellemetlenséget okoz. A 3M épp ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére egyesítette ezeket az eszközöket egyetlen berendezésben – mutatta be a terméket a 3M kiemelt hazai forgalmazója, a GALAX Vetítéstechnikai Kft.

A falra függeszthető, nagyméretű, lapos képernyőt egy jelforrással (számítógéppel, videólejátszóval stb.) összekapcsolva indulhat az előadás – kezdte a bemutatót Lénárt Áron, a GALAX Kft. ügyvezető igazgatója. A 3M úgynevezett Vikuiti Display Enhancement felülettechnológiát alkalmaz, amelynek eredményeként a kép kristálytisztán, akár 170 fokos szögből is jól látható. Amikor a számítógép képernyője a Wall Display segítségével jelenik meg, a felület egy interaktív érintőképernyővé válik, amelyen a 3M digitális toll úgy használható, mint a számítógépeknél az egér, így az előadó a tábla mellől irányíthatja a prezentációt lejátszó gépet. A többfunkciós távirányító segítségével az előadás könnyedén kézben tartható, így az előadónak nem kell a különféle techniki eszközökkel bajlódnia, s figyelmét csakis közönségének szentelheti.

A Wall Display digitális tábla és másolótábla funkciójával elmenthetőek, színes nyomtató csatlakoztatásával pedig kinyomtathatóak a táblára írt adatok. Mivel minden digitálisan rögzül, a jegyzetelés feleslegessé válik, a résztvevők akár mágneslemezen is megkaphatják a táblára írtakat, így mindenki aktívabban vehet részt a munkában. A Wall Display eredményesebbé teszi a távkonferenciák lebonyolítását is. A különböző helyszíneken lévő résztvevőket összekapcsolja egy videokonferencia keretében, a nagy kijelző segítségével pedig az adatok és a dokumentumok jobban láthatók még a hátrébb ülők számára is.

A GALAX és a 3M reményei szerint a megoldással nemcsak a kényelmesebb, hatásosabb, vagy eredményesebb munkához és oktatáshoz, hanem a kulturáltabb munkakörnyezethez is hozzájárulnak. A Wall Display alkalmazásával megszűnhet a tárgyalók zsúfoltsága, eltűnhetnek a kábelek, és a megannyi segédeszköz megfelelő működtetését sem kell megtanulni. A készülék finom, futurisztikus vonalvezetésével reprezentatív megjelenést is nyújt. Néha egy-egy forradalmian új termék képes teljesen megváltoztatni világlátásunkat és munkamódszereinket. A 3M Wall Display a piacon korábban nem létező, új termékkategóriát teremtett, s ha nem is mindennapjainkban, de az előadói kultúrában várhatóan szintén nagy hatást gyakorol.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés