Connect with us

technokrata

64 bites AMD processzorral felszerelt Acer notebook

Laptop

64 bites AMD processzorral felszerelt Acer notebook

Januárban jelenik meg a távol-keleti gyártó első Athlon 64 mikroprocesszorral felszerelt noteszgépe.

Jól értesült források tudni vélik, mikor debütál az Acer első olyan hordozható számítógépe, mely az AMD legújabb, 64 bites processzorára alapul. Az Aspire 1501LMi egy 3000+-os Athlon 64-et fog magában tartalmazni, ami igencsak meggyőző teljesítményre képes. A januárban piacra kerülő modell 512 MB-nyi DDR SDRAM-ot használ majd operatív tárként, merevlemezének kapacitása pedig várhatóan 60 GB lesz. Emellett egy + és – szabványokat egyaránt támogató DVD-RW meghajtó is belekerül ezen Aspire-be.

15 colos TFT LCD-je SXGA+, azaz 1400×1050 pixel felbontás megjelenítésére lesz képes, közölték a források. A kijelző adatokkal való ellátását az Ati 9600-as Mobility Radeonja biztosítja majd, mely videovezérlő 64 MB-nyi saját DDR SDRAM felett fog rendelkezni. Az alapkövetelménynek számító 56 kbps-os modem mellett azonban a gigabites LAN-csatlakozó is megtalálható lesz. A hálózat és napjaink noteszgépei között zajló adatforgalom sebessége legtöbbször még csak 100 megabiten (12,5 MB) zajlik (másodpercenként), aminél az újabb merevlemezek már érezhetően nagyobb teljesítményre lennének képesek.

Vezetékmentes hálózati kapcsolódásra is fel fogják készíteni az Aspire-t: 802.11g modullal fog rendelkezni a notebook. Emellett négy darab 2.0-s USB és egy firewire port teszi majd teljessé a képet. A Windows XP Home változatával ellátott Acer eszközről gyakorlatilag minden kiderült, egyetlen dolgot kivéve: az ára – egyelőre – ismeretlen.

Fizikai paraméterek

Méret: 33x29x3,9 cm
Tömeg: 3,4 kg

Tovább


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp