Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a legújabb, 5.1.1-es DivX

Laptop

Letölthető a legújabb, 5.1.1-es DivX

A népszerű videotömörítő eszköz legújabb változata immáron letölthető.


A DivX gyakorlatilag szabvánnyá nőtte ki magát az otthoni videotömörítés terén. Köszönhetően annak, hogy jó minőségben képes előállítani egy DVD-film tömörített változatát, amellett, hogy jelentősen le tudja redukálni a méretét. Vitathatatlanul az ötös változat a legkiforrottabb mind közül, amit az is jelez, hogy már jó ideje csak finomhangolásokat végeznek a kóder/dekóder forrásában; illetve újabb funkciókkal bővítik a listát.

A legújabb, 5.1.1-es változat sem tartalmaz drasztikus változásokat, ha csak azt nem tekintjük annak, hogy némileg átalakultak a különböző variánsok. Immáron négyféle DivX közül választhat a felhasználó: az ingyenes kodeket bárki magáévá teheti, ez elsősorban azoknak ajánlott, akik csak nézni szeretnék az ilyen technológiával tömörített filmeket. A Pro változat letölthető adware kivitelben, ebben az esetben reklámok nézésével ˝fizetjük meg˝ az egyébként 20 dolláros díjat. Ezen verziók azoknak ajánlottak, akik filmek betömörítésére is rászánják magukat néha.

Negyedik, eleddig nem létező verzióban, mely a Dr DivX névre hallgat, egyéb pluszszolgáltatásokat is kapunk, melyek a többiből kimaradtak: DVD-k backupja, TV-adások felvétele és kódolása valamint kötegelt tömörítés, mellyel akár több száz videofilm betömörítését is könnyedén el lehet végezni. A Dr DivX változat ára 50 dollár.

Néhány újdonság az 5.1.1-ből

– támogatja az MP4 FourCC kódolást
– apróbb változtatások a grafikus kezelőfelületben
– gyorsabb kódolás (az 5.1-eshez képest 112-százalékkal, az 5.0.5-öshöz képest több mint 30 százalékkal)
– érezhető javulás a minőség terén a fastest üzemmódban
– puffertúlcsordulási hibák kiküszöbölése stb.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés