Connect with us

Hirdetés

technokrata

SuSE Linux Standard Server 8: a kis- és középvállalatok igényeire optimalizált szervermegoldás

Laptop

SuSE Linux Standard Server 8: a kis- és középvállalatok igényeire optimalizált szervermegoldás

Gyors telepítés és egyszerű rendszeradminisztrációs lehetőségek költséghatékonyan.

A SuSE Linux magyarországi irodája 2003. november 18-án tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a SuSE Linux szervercsaládjának legújabb tagja, a SuSE Linux Standard Server 8 magyarországi megjelenését. Az operációs rendszert elsősorban a kis- és közepes vállalkozások igényeire fejlesztették ki. A 32 bites, x86 családba tartozó Intel és AMD processzorokon futtatható SuSE Linux Standard Server 8 támogatja a kétprocesszoros rendszereket. A grafikus segítségnyújtó és beállító modulok a Linux kezdő felhasználóinak és a kis- és közepes vállalkozások rendszeradminisztrátor munkatársainak is egyszerűvé teszik a Windows tartománykezelőként, Windows környezetű file- és nyomtatószerverként, Internet-átjáróként, e-mail, DNS vagy DHCP szerverként történő beállítást. A szerver telepítése és adminisztrációja teljesen magyar nyelven történhet.

Könnyű telepítés – hatékony felhasználói adminisztráció

A grafikus felhasználói felület és a beállító modulok segítségével a SuSE Linux Standard Server kényelmesen és telepíthető a számítógépre. A telepítéshez elegendő csupán a hálózati cím, az Internet-szolgáltató adatainak, valamint a vállalat nevének a megadása. Az operációs rendszer webalapú teljeskörű távoli adminisztrációs lehetőséget, valamint VPN (Virtual Private Network, virtuális magánhálózat) alapú biztonságos kommunikációt nyújt a rendszergazdáknak és a felhasználóknak.

A szoftver a felhasználói adatokat egy szabványos központi adatbázisban tárolja (LDAP). A vállalkozásoknak jelentős adatbiztonságot nyújt, hogy a jogosultságok részletes adminisztrációja hozzáférési jogosultságlisták (ACL, Access Control List) használatával történik. A SuSE Linux Standard Server 8 lehetővé teszi az ACL-ek távoli kapcsolaton keresztül történő gyors és egyszerű karbantartását, változtatását.

A kis- és középvállalatok hálózataiba kapcsolt klienseket szintén gyorsan és egyszerűen lehet hozzákapcsolni az operációs rendszerhez. A hálózati IP címeket grafikus kezelőfelületen keresztül lehet konfigurálni, DHCP segítségével. A Windows-klienseknél a tartományhoz történő hozzáférés és tartomány erőforrásainak elérése automatikusan történik.

Árak és szolgáltatások

A november közepétől elérhető SuSE Linux Standard Server 8 szerver megoldást a SuSE Linux magyarországi disztribútorainál és viszonteladóinál lehet megvásárolni. A termék 119.900 Ft-os ára tartalmazza a szoftvercsomagot, a dokumentációt, a 30 napos telepítési terméktámogatást, valamint a SuSE Linux szoftverkarbantartási programjában (maintenance) való 12 hónapos részvéltelt. Ez utóbbi révén a felhasználók számára elérhetővé válnak a jól dokumentált javítások, patch-ek és frissítések. A SuSE Linux Standard Server 8-hoz a SuSE Linux magyarországi irodája testre szabott karbantartási és üzemeltetési szolgáltatásokat is kínál.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés