Connect with us

technokrata

Infokommunikációs fejlesztések a Zsámbéki-medencében

Laptop

Infokommunikációs fejlesztések a Zsámbéki-medencében

A Matáv is részt vesz a Talentis programban.

A Matáv, a Talentis Programiroda Kht., valamint a Zsámbéki-medence Térségfejlesztő Kht. együttműködési megállapodást írt alá a Talentis Program megvalósításával kapcsolatban. A felek célja a Zsámbéki-medence infokommunikációs fejlesztése, melynek első ütemében a térség önkormányzatai részére szélessávú Internet (ADSL) összeköttetést biztosít a Matáv.

A Matáv mint a Talentis Programiroda stratégiai partnere, a Talentis Program keretében ki fogja dolgozni a Zsámbéki-medence térségére vonatkozó infokommunikációs fejlesztési tervét. E terv tartalmazza többek között az infrastruktúrára vonatkozó elképzeléseket, a fejlesztés módját és ideális ütemezését, valamint egy költségtervet a komplex fejlesztés megvalósítására.

A térség teljes informatikai fejlesztése jelentős anyagi források bevonását teszi majd szükségessé (a teljes beruházás várhatóan milliárdos nagyságrendű lesz) melyeket a Térségfejlesztő Kht. és a Programiroda a Zsámbéki-medence önkormányzataival (Biatorbágy, Bicske, Budajenő, Csabdi, Etyek, Herceghalom, Mány, Óbarok, Páty, Perbál, Telki, Tök, Zsámbék) közösen benyújtott nemzetközi pályázatok útján teremt majd elő.

A Talentis Program megvalósítására tervezett 20 év alatt a térség magas színvonalú fejlesztése, egyebek mellett a Campus, az Innovációs Központ és a Technológiai Park létrehozása a cél. A Matáv közreműködésével megvalósuló korszerű infokommunikációs hálózat kiépítése alapozza meg a Talentis Programiroda további fejlesztéseit a Zsámbéki-medencében.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp